Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi

Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi

Diyarbakır'da teröristlerin bomba yüklü araçla saldırması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Koçak son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde teröristlerin askeri araç geçerken bomba yüklü aracı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Mehmet Koçak, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Yozgat Çapanoğlu Büyük Camide düzenlenen cenaze töreninde, şehidin eşi Dilek ve 7 yaşındaki kızı Gülten Naz’ın gözyaşları yürekleri dağladı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın, Türk Bayrağına sarılı tabutu baba evinde helallik alındıktan sonra Çapanoğlu Büyük Camiine getirildi.
Cenaze töreni öncesinde, cami avlusuna gelerek eşinin tabutuna sarılan Dilek Koçak, “İki yetim yavru bıraktın yiğidim, mekanın cennet olsun. Benim canımı alsalardı” diye tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada babasının fotoğrafını öpen 7 yaşındaki Gülten Nazın ağlama sesleri yüreklere ateş düşürdü.

Şehidin 15 yaşındaki oğlu Enes ise babasının tabutu karşısında güçlükle ayakta durabildi. Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun dua etmesi ve cenaze namazının kılınmasının ardından şehit için helallik istendi. Cenaze namazına katılan yaklaşık 4 bin kişi hep birlikte helal olsun diye seslendi.
Törene, şehit Mehmet Acar'ın ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgenaral Mehmet Şanver, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı,  Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Yusuf Başer, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırm askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Bu gün Yozgat’ta yapılması planlanan ve iptal edilen Türk Yıldızları ekibinin pilotları da  cenaze törenindeydi.
Yozgat Çapanoğlu Büyük Camiinde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazı ve törenin ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak, Yozgat Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.