Şehit pilotlar son yolculuklarına uğurlandı

Şehit pilotlar son yolculuklarına uğurlandı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Sezer, Özkaya ve Özbahçeci son yolculuklarına uğurlandı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için Malatya Havalimanında tören düzenlendi.

Törenin ardından şehit Sezer'in cenazesinin Eskişehir'e, Özbahçeci'nin naaşının Konya'ya, Atalay'ın cenazesinin İstanbul'a ve Özkaya'nın naaşının İzmir'e gönderildi.

Şehitler toprağa verildi

Şehit Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in cenazesi, memleketi Eskişehir'de defnedildi.

Şehidin cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Eskişehir'e getirildi. Naaş, şehidin babası Mehmet ve annesi Ayşe Sezer'in yaşadığı Fatih Mahallesi Nimet Sokağı'na götürülerek yakınlarından helallik alındı.

Daha sonra Reşadiye Camisi'ne taşınan cenaze, burada kılınan cenaze namazının ardından Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Nihat Kökmen, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın cenazesi de İzmir'de toprağa verildi.

Özkaya'nın Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine, yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve askeri erkan katıldı.

Baba Cengiz ve anne Aynur Özkaya,  şehit pilotun eşi Miraç Özkaya ve 10 aylık çocuğu Doruk ile yakınları, şehit pilotun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Şehitlikteki askeri törende, Özkaya'nın özgeçmişi okundu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk tarafından şehit babası Cengiz Özkaya ve eşi Miraç Özkaya'ya Türk bayrağı takdim etti.

Törenin ardından tabutu kaldıranlar arasında bulunan Miraç Özkaya, yaklaşık 30 metre mezar yanında indirilene kadar eşinin tabutunu omuzladı.

Özkaya'nın cenazesi, kılınan namazın ardından askeri törenle top arabasına konularak tören mangası eşliğinde bir süre taşındıktan sonra Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci ise memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi.

Uçakla Konya'ya getirilen şehit Üsteğmen Özbahçeci'nin cenazesi, buradan da askeri helikopterle memleketi Ereğli'ye götürüldü. Helikopter, Ereğli Devlet Hastanesi bahçesindeki piste indiği sırada şehidin eşi Meltem Özbahçeci, annesi Kadriye Atalay ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin eşi ile annesini, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Meltem Özbahçeci, kızı Zeynep İnci için "babasıyla aynı kaderi paylaştı" diyerek uzun süre ağladı. Şehidin cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Ulu Camii'ne getirildi.

Burada şehidin eşi ve annesi bir süre tabuta sarılıp öptü. Şehidin eniştesi Duran Fidancı, ağlayarak "Bir şey olursa paraşütle atlar, kurtulurum diyordun. Atlayamadın mı yavrum?" diyerek ağladı.

Kılınan cenaze namazının ardından Özbahçeci'nin cenazesi, şehitlik mezarlığında toprağa verildi. Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı, eşine teslim edildi. Şehidin eşi Meltem Özbahçeci, Türk bayrağı ve fotoğrafı öperek bağrına bastı.

Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, şehit yakınlarını teselli etti. Elvan ardından şehidin babaannesinin evine giderek taziyelerini iletti.

Şehit yakınlarına ve Türk halkına sabırlar dileyen Elvan, "Ülkemizin korunmasında elbette herkesin görevleri var ama bu kardeşimiz bizim de hemşehrimiz. Üsteğmenimiz bu kaza neticesinde şehit oldu. Allah onlardan razı olsun. Bizler için son derece üzüntü verici bir olay. Allah hepimize sabırlar versin. Şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.