Şehit Ömer Halisdemir, Nurcu mu Atatürkçü mü?

Şehit Ömer Halisdemir, Nurcu mu Atatürkçü mü?

Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmesine engel olan Ömer Halisdemir hakkında bir çok iddia dolaşıyor

Kemal Benek'in haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli kahramanlarından şehit Astsubay Ömer Halisdemir gündemdeki yerini koruyor.

Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmesine engel olan Halisdemir hakkında sosyal medyada bir çok iddia dolaşıyor. Nurcu, ülkücü, milli görüşçü, CHP'li olduğuna dair bir çok yorum yapılıyor. Bu yorumlara en son Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök de katıldı. Özkök, Halisdemir'in "Atatürkçü" olduğunu ileri sürdü.

ÖZKÖK'ÜN CHP VURGUSU!

Halisdemir'in arşivden çıkan Atatürk’ün üniformalı resmi önünde çekilmiş fotoğrafını nazara veren Özkök, "Fotoğrafa biraz büyüterek baktım. Altında “KAMAL ATATURK” yazıyor. Belli ki Pakistan’a gittiğinde çekilmiş. Belli ki Pakistan’daki garnizonun duvarına asılmış o fotoğrafı görünce, hemen önünde gururla o pozu vermiş" dedi.

"Şehit astsubayımızın abisi CHP üyesi ve delegesi" vurgusunu da yapan Özkök, yazısını şöyle tamamladı: "Atatürkçü bir subaydı... Atatürk’ün fotoğrafı önünde gururla poz veren bir askerdi. Ve bu ülkede demokrasinin yaşaması için canını verdi."

NUR TALEBESİ OLDUĞUNA DAİR İDDİALAR

Ülkeyi uçurumun kenarından alan kahramanların başında gelen şehit Ömer Halisdemir'in aidiyeti 16 Temmuz'dan bu yana çok konuşuluyor. Her kesim bu kahramanı kendine yakın göstermeye çalışıyor. 

Risale Haber'e Ömer Halisdemir'in Nur talebesi olduğuna dair bir çok bilgi geldi. Ancak biz Halisdemir ailesinden bu yönde bir açıklama yapılmadan bunu haberleştirmeyeceğimizi açıkladık. Ta ki Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök Atatükçü olduğunu iddia edene kadar.

HALİSDEMİR AİLESİ: CHP İLE İLGİMİZ YOK, MÜSLÜMAN İNSANLARIZ

Bir fotoğraftan yola çıkarak tahminlerini ve dileklerini yazan Özkök, Halisdemir ailesinin CHP'li olduğu iddialarını sert bir şekilde yalanladığını görmezlikten geliyor.

Ömer Halisdemir ve ailesinin CHP’li olduğunun medyada yer alması üzerine ağabeyi ve amcasının oğlu şu açıklamaları yapmıştı:

Ağabeyi Doğan Halisdemir: “Kardeşimin kesinlikle onlarla uzaktan yakından ilgisi yok. Kardeşim vatanı için canını vermiş bir insandır. Bu kişilere de gerekirse dava açmayı düşünüyorum."

Amcasının oğlu: “Rahmetli amcam Ömer Halisdemir hakkında CHP’li olduğu yönünde haberler çıkmış, bu durum ablamı yani rahmetli ağabeyimin eşini, çocukları ve direkt ailesini bizleri büyük oranda üzmüştür. Şundan çıkar sağlayan insanların varlığından soğumuş durumdayız artık. Bizim ailemizin CHP ile uzaktan yakından bir alakası yok. Biz Müslüman insanlarız doğruyu yanlışı tartar kime oy vereceğimizi iyi biliriz.”

AİDİYET ÇOK MU ÖNEMLİ?

Şehit Ömer Halisdemir'in aidiyetinden önce şehadet mertebesine nasıl ulaştığı, milyonlarca insanı büyük bir karanlıktan kurtarmaya nasıl vesile olduğu daha önemli. Allah ondan razı olsun. Türkiye, şehit Ömer Halisdemir'i dualarla, hatimlerle uğurladı. Kıyamete kadar bir milletin gönlünde yer alacak olan Halisdemir'e Cenab-ı Hak rahmet eylesin.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum