Şehit Ömer Halisdemir için şiir yarışması

Şehit Ömer Halisdemir için şiir yarışması

Uşak Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan astsubay Ömer Halisdemir adına şiir yarışması düzenledi.

Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanı Ümit Arslan yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adına şiir yarışması organize ettiklerini bildirdi.

Şehit Halisdemir'i anmak ve ismini mısralarda yaşatmak amacıyla yarışmayı planladıklarını aktaran Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkü Ocakları olarak vatanın bir karış toprağında gözü olan, vatan toprakları üzerinde hesap yapan, bölmek, parçalamak isteyen herkes bizim hasmımızdır. 15 Temmuz kahramanlarımızdan şehit Ömer Halisdemir, vatan millet sevdalısı her Türk gibi hainlere geçit vermemiş, şehadete ulaşacağını bile bile o hainleri karargah içerisine sokmamış ve asker görünümlü rütbeli teröristi alnının ortasından vurmuştur. Böyle bir kahramanı yaşatmak için yarışma başlattık."

Açıklamada, Ömer Halisdemir isminin şiirlerde yaşatılacağını, öğrencilerin yarışmaya yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Arslan, konuya ilişkin şehidin ailesi ile de irtibat kurduklarını bildirdi. Arslan, "23 Ekim'de yapılacak ödül törenine davet ettik. Katılırlarsa şeref verirler ama katılamama durumları olursa biz şehidimizin memleketi Niğde'ye giderek hem şehidimizin kabri başında duamızı yapacağız hem de kahraman şehidimizi yetiştiren aileye şiirleri armağan edeceğiz." bilgisini paylaştı.

Yarışmaya 17 Ekim'e kadar başvuruda bulunulabilecek, dereceye girenler ise 23 Ekim'de açıklanacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.