Şehit olan kardeşiyle son konuşmasını anlattı

Şehit olan kardeşiyle son konuşmasını anlattı

Diyarbakır Lice'deki saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un kardeşi Deniz Astsubay Kemal Yavuz, ağabeyi ile son konuşmasını anlattı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un kardeşi Deniz Astsubay Kemal Yavuz, ağabeyi ile telefonla görüştüğünü, göreve gideceğini söylemesi üzerine "Bunlar senin karşına çıkamazlar, onlar delikanlı değil" diyerek güldüğünü belirtti.

Şehit Yavuz'un evinde gazetecilere açıklama yapan kardeşi Deniz Astsubay Yavuz, kardeşiyle dün telefon görüşmesi yaptığını belirtti. 

Görüşmede kardeşinin göreve gideceğini söylediğini anlatan Kemal Yavuz, şöyle konuştu:

"Göreve gideceğini söylemişti. 'Bunlar senin karşına çıkamazlar, onlar delikanlı değil' diyerek güldüm. 'Siz beni merak etmeyin. Babamlara da söyleme, benim iznim iptal oldu, tayinler de durduruldu' dedi. Ben de 'babama bunu nasıl söylerim, karakoldan çıkma, hasta ol, rapor al, sen gel yeter' dedim. Senelerdir hep doğudaydı, 'yeter artık' dedim. Hiç batı görmedi, gelemedi."

"Son sözü 'Dur' oldu"

Şehit Jandarma Başçavuş Yavuz'un eşi Birsen Yavuz ise haberi aldığından beri büyük bir acı yaşadığını vurgulayarak, "Çok üzgünüm çok. Yoldaşımı, sırdaşımı kaybettim" diye konuştu. 

Eşiyle akşam telefonda konuştuklarını, İsmail Yavuz'un İzmir'e tayini çıktığı için kendisine "Uçak biletini alayım mı" diye sorduğunu ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

"Bana en son söylediği söz, 'Dur' oldu. 'Dur. Her an her şey olabilir. Acele etme' dedi bana. Duruyorum ben de. Allah kimseye yaşatmasın. Rabbim kimseyi anasız babasız bırakmasın. Acıysa ben katlanırım. Sınavsa ona da amenna derim. İki çocuğumuz vardı. Biri çok küçüktü. Ölümün ne olduğunu bile daha bilmiyor."

Cenaze yarın toprağa verilecek 

Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesinin akşam saatlerinde Salihli'ye getirileceği ve yarın öğle namazı sonrası Hamidiye Camisi'nde düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi. 

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi yol ayırımında saat 22.30 sıralarında teröristlerce yakılan ateşe müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma ekibine düzenlenen bombalı saldırıda 2 askeri personel şehit düşmüş, 4 asker yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.