Şehit öğretmenler anısına 'iyilik halkası' oluşturdu

Şehit öğretmenler anısına 'iyilik halkası' oluşturdu

Afyonkarahisar'da köy okulunda öğretmenlik yapan Süleyman Sakcı'nın, şehit öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın anısına sosyal medyada oluşturduğu "iyilik halkası" öğrenciler için umut oldu.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ Ortaokulunda öğretmenlik yapan Süleyman Sakcı, PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın anısına sosyal medya üzerinden "iyilik halkası" oluşturdu.

Şehit öğretmenler Yılmaz ve Yalçın'ın öğrencileri için yaptıklarından etkilenen Sakcı, Şanlıurfa'da görev yapan bir öğretmen aracılığıyla, köy okullarındaki öğrenciler için yardım çalışması başlattı.

Çevresindekilerin desteği ile öğrencilere kırtasiye malzemesi gönderen Sakcı, bu çalışmaları, sürekliliğini sağlamak amacıyla sosyal medya üzerinden "iyilik halkası"na dönüştürdü.

Kısa sürede yayılan sosyal sorumluluk projesinde, her öğretmen bir öğrenciye destek olduktan sonra, kısa bir videoyu sosyal medyada paylaşıyor. Öğretmen, videoda "Bir öğrencimin yüzünü güldürdüm, sen de var mısın?" diyerek diğer öğretmen arkadaşlarını halkaya katılmaya davet ediyor.

Eber Gölü kıyısındaki Derekarabağ Ortaokulu'na 3 yıl önce atanan Sakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin bir araya gelerek çok güzel işler yapabileceğini söyledi.

Yaz tatilinde Şanlıurfa'da görev yapan Afyonkarahisarlı bir öğretmen arkadaşının çağrısı üzerine ilk adımı attıklarını belirten Sakcı, "Meslektaşım, köy okullarında okula çanta yerine poşetle gelen çocuklar olduğunu söyledi. Tatil bitmeden bunu çözelim ki çocuklar okula mutlu başlasın dedik. Önce kendi imkanlarımızla, sonra da çevremizin desteği ile kırtasiye malzemesi dolu çantaları hazırladık. Okullar açılmadan bunları öğrencilerimize ulaştırdık." diye konuştu.

Bu çalışmaların devamlılığını sağlamak istediklerini dile getiren Sakcı, medyada gördüğü benzer projelerden esinlenerek her öğretmenin bir başka meslektaşını sosyal medya üzerinden iyiliğe davet ettiği "iyilik halkası"na karar verdiklerini ifade etti.

"Bu güzellikler halka halinde yayılsın istedik"

Sakcı, proje kapsamında sosyal medyada ilk videoyu kendisinin yayınladığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Bu güzellikler halka halinde yayılsın, bir zincir olsun istedik. Sonra düşündük, niye sadece çanta, kırtasiye olsun. Öğretmenler birçok yerde. Maddi ve manevi yüz güldürecek herhangi bir iyilik olabilir dedik. Zincirin ilk halkasını, yakın arkadaşlarımı davet ederek başlattım. Bunları paylaşınca sayfamızı takip eden başka öğretmenler de katıldı. Birçok kişiden 'Biz de katılalım, çok heyecanlandık' mesajı aldık. Birçok okuldan öğretmenler 'Bizim öğrencilerimizin ihtiyacı yok, başka okullardaki öğrencilere destek olabiliriz' diye yazıyor. Onlar da köy okulları için öğrencilerinin desteği ile hediyeler hazırlıyor. Dağ köylerinde okulunu boyayarak öğrencilerine umut olan nice öğretmenler var. Hem okullarına hem öğrencilerine hayat veriyorlar. Her öğretmen bir yüz güldürsün istiyoruz. Bu halka daha da büyüyerek devam edecek."

İyilik halkasından 12 videoyu seçerek bir klip hazırladığını anlatan Sakcı, bu videoyu farkındalık oluşturmak adına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde sosyal medyada yayınladığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.