Şehit öğretmenler anısına işaret diliyle klip çektiler

Şehit öğretmenler anısına işaret diliyle klip çektiler

Denizli'de bir ortaokulun öğretmenleri, görevi başında şehit olan meslektaşları anısına "Benim Adım Öğretmen" adlı şarkının işaret diliyle klibini hazırladı.

Denizli'de bir ortaokulun öğretmenleri, görevi başında şehit düşen meslektaşları için "Benim Adım Öğretmen" adlı şarkıya işaret diliyle klip çekti.

Pamukkale ilçesindeki Raşit Özkardeş Ortaokulunda görev yapan öğretmenler, engelliler konusunda farkındalık oluşturmak ve görevi başında şehit olan öğretmenleri anmak amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda "Benim Adım Öğretmen" adlı şarkıya işaret diliyle klip çekildi. Türkçe öğretmeni Yasemin Kaygısız'dan 3 hafta boyunca işaret dili eğitimi alan 15 öğretmen, klipte rol aldı.

Okul Müdürü Erkan Çaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin hayata geçirilmesinden mutlu olduğunu belirterek, "İşaret diliyle, bugüne kadar görevi başında şehit olmuş tüm öğretmenlerimize bu şarkıyı söyledik. Çok mutluyuz. Onların ışıklarını her daim yüreklerimizde yakmaya devam edeceğiz." dedi.

Öğretmen Kaygısız da çalışmayla Öğretmen Günü ve işitme engellilere dikkati çekmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Klibin çekimlerini yapan sosyal bilgiler öğretmeni Oğuz Bilgiç ise "İşaret dilini öğrenmek çok zor olmadı. Hocamız bu konuda başarılıydı. Neticede özveri ve içeriğinde birilerine bir şey öğretmek olduğu zaman herşey yolunda ilerliyor." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.