Şehit Musa Özalkan'ın annesi: Ölüm hiçlik değil, yokluk değil, bir tebdili mekan

Şehit Musa Özalkan'ın annesi: Ölüm hiçlik değil, yokluk değil, bir tebdili mekan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üst Çavuş Özalkan'ın ailesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan'ın ailesine taziye ziyaretinde, "Kazaya, kadere iman etmiş insanlarız, bizim zaten gücümüz oradan geliyor... Onun için de herkes böyle düğüne gider gibi gidiyorsa işte bu ona inandığı için." dedi.

Beştepe'deki mesaisini tamamlamasının ardından saat 22.00'de şehit Piyade Astsubay Özalkan'ın Sincan'daki babaevine giden Erdoğan'ı şehidin babası Selahattin Özalkan ile Hakimler ve Savcılar Kurulu Müfettişi olan ağabeyi Necip Özalkan karşıladı.

Evin yanında kurulan taziye çadırında Özalkan ve Afrin'de şehit olan askerler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyen ve yapılan duaya eşlik eden Erdoğan, şehidin babasına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Daha sonra şehidin babaevinde ailesi ile bir araya gelen Erdoğan, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından aile bireyleriyle tekbir getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özalkan ailesine başsağlığı dileklerini ileterek, "Kazaya, kadere iman etmiş insanlarız, bizim zaten gücümüz oradan geliyor... Ama biz kazaya, kadere iman ettiğimiz için o bizi ne yapıyor, ayakta tutuyor. Onun için de herkes böyle düğüne gider gibi gidiyorsa işte bu ona inandığı için." diye konuştu.

Şehit annesi Hatice Özalkan da Erdoğan'ın sözlerine "O güzelliği gördüğü için Başkan'ım." karşılığını vererek, şunları söyledi:

"Allahu Teala size verince seviyorsunuz da alınca neden üzülüyorsunuz? Onu size bir emanet verdi. Rabb'im onu bana emanet, ben de başına bekçiydim, Rabb'im emaneti vakti saati geldi benden aldı. Allah'ım ebedi ayrılık vermesin. Ölüm hiçlik değil, ölüm yokluk değil, bir tebdili mekan, bir mekan değiştirme. O esas yerinde, biz yalancı dünyadayız Başkan'ım. Rabb'im diyor; Peygamber'imizle komşu edecek, bizi de yanlarına komşu eylesin. Şefaatinden mahrum etmesin. Allah'ım iç ve dış düşmanlarımızı kahru perişan etsin. Rabb'imin kahrı da hoş lutfu da hoş."

Nur talebesinin oğlu Musa Özalkan Afrin'de şehit oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan da anne Özalkan'ın sözlerine "Amin" diyerek, "Biz sebebiz, zafer Allah'a ait. Onun için de biz yolumuza böyle emin adımlarla devam edeceğiz. Hesabımızı da inşallah soruyoruz, sormaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözleri üzerine şehit annesi, "Allah size güç kuvvet versin, Rabb'im sizleri başımızdan eksik etmesin." karşılığını verdi.

Taziye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı da refakat etti. AA

RİSALE-İ NURDAN

وَيُمِيتُ Yani, mevti veren O'dur. Yani, hayat vazifesinden terhis eder, fâni dünyadan yerini tebdil eder, külfet-i hizmetten âzâd eder. Yani, hayat-ı fâniyeden, seni hayat-ı bâkiyeye alır. 

İşte şu kelime, şöylece fâni cin ve inse bağırır, der ki:

Sizlere müjde! Mevt idam değil, hiçlik değil, fenâ değil, inkıraz değil, sönmek değil, firak-ı ebedî değil, adem değil, tesadüf değil, fâilsiz bir in’idam değil. Belki, bir Fâil-i Hakîm-i Rahîm tarafından bir terhistir, bir tebdil-i mekândır. Saadet-i ebediye tarafına, vatan-ı aslîlerine bir sevkiyattır. Yüzde doksan dokuz ahbabın mecmaı olan âlem-i berzaha bir visal kapısıdır.

(Bediüzzaman Said Nursi-Mektubat, Yirminci Mektup)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum