Şehit Metin Yüksel Fatih Camii Avlusunda Anıldı

Şehit Metin Yüksel Fatih Camii Avlusunda Anıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu her yıl olduğu gibi bu yıl da Fatih Camii avlusunda ırkçı bir saldırı sonucu şehid edilen Metin Yüksel’i şehadetinin 36. sene-i devriyesinde dualarla yâd etti

Sabah namazı çıkışı şehadet ve cihad ile ilgili ayetlerin okunmasıyla başlayan program, Metin Yüksel’in biyografisinin okunmasının ardından salavat-ı şerif, ezgi ve sloganlarla devam etti. İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Mehmet Yaroğlu yaptığı konuşmada Metin Yüksel’in mücadeleci ruhundan bahsetti. Yüksel’in Allah yolunda cihad yaparken vurulduğunu ifade eden Yaroğlu, “Bizler Anadolu Gençlik mensupları, Milli Gençlik mensupları olarak Metin Yüksel ağabeyimizin Hak dava üzerine yürümüş olduğu bu kutlu yolda çalışmalarımızı onun kararlılığı ve mücadeleci kimliği ile sürdüreceğiz. Davası ve yaşantısı ile önümüzde bir örnek olan Metin ağabeyimizden devraldığımız sancağı son nefesimize kadar Allah yolunda cihad ederek sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Şehadet bir Çağrıdır

Programda konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut ise şehadetin öneminden bahsetti. ‘Cihad, bütün insanlığın saadeti için çalışmaktır.’ diyen Bulut, Metin Yüksel’in en büyük mirasının şehadete özlem duyan bir nesil olduğunu söyledi. Bulut, ‘Şehadet yeni nesillere unutturulmaya çalışılıyor. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler Şehadeti unutturmayacağız ve şehadet mevsimini her daim canlı tutacağız.’ dedi.

Bulut konuşmasında, ‘Metin Yüksel davası, inancı ve ideali uğrunda fedakârlık yapabilen bir neslin öncülerindendir. Onun yere düşürmeden devrettiği bayrağı bugün Milli Görüş Nesli yani Anadolu Gençlik erleri taşımaktadır. Bu yolculuk kıyamete kadar elden ele taşınarak devam edecektir.’ ifadelerini kullandı. 

Metin Yüksel’in Kabri Başında Kur’an-ı Kerim

Okunan salavat, tekbir ve ezgilerin ardından Fevzipaşa caddesinden kortej halinde Edirnekapı’da bulunan Necatibey Mezarlığı’na doğru salavat-ı şerif ve tekbir sesleri ile yürüyüşe geçildi.

Metin Yüksel’in kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Yüksel’in babası Molla Sadrettin, Necatibey Mezarlığı’nda kabri bulunan Mavi Marmara şehidlerinden Necdet Yıldırım, Cevdet Kılıçlar’a da dualar edildi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.