Şehit madenci ailelerinin tepkisi dinmiyor

Şehit madenci ailelerinin tepkisi dinmiyor

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili açılan 3'ü tutuklu 16 sanıklı davanın ilk duruşmasına katılan ailelerin tepkisi dinmiyor.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen ve 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili açılan 3’ü tutuklu 16 sanıklı davanın ilk duruşması devam ediyor. İki saat öğle arası verilen duruşmada madenci yakınları dışarıya çıktı.

Maden kazasında oğlunu kaybeden İsmail Gürses’in annesi Ayşe Gürses, "Duruşma bizim istediğimiz şekilde gitse ne olacak. Onlar içeride devletin ekmeğini yeyip yatacaklar. Biz evlatsız kaldık. Analar ağladı evlatsız, çocuklar babasız kaldı. Olanlar bizlere oldu. 18 kişi ölünce arkasında hazine koydu gitti. Herkes hazineye kavuştu. Ama biz ne olduk. Biz evlatsız kaldık. Niye o yardımlar verildi. Niye bizim çocukların sağlığında bunlar verilmedi. Bu ocak sahipleri her zaman zaten mağdur. Oğlum 3 ay maaşını alamadı. Neden vermediler parasını. Oğlum eşinin doğumuna gidecekti, parayı babası verdi de gitti. Ben oğluma gitme şu kazandığımız parayı yiyelim dedim, ana para yok dedi, çocuklara bez alacak para yok dedi ve gitti. Bu kaza oldu havadan bez yağdı. Neye yaradı da şimdi. Bizim çocuklar nasıl suyun içinde can verdi, bunlarda su kuyusuna atsınlar. Bana evladımı geri versinler ben bakarım, parada filana hiç gözüm yok" dedi.

Gözü yaşlı anne benim en değerli varlığım bu çocuğu babasıydı diyerek torununa sarılarak ağladı.
Maden kazasında eşi Osman Çoksöyler’i kaybeden Şadiye Çoksöyler ise "Bizim çocuklarımız babalarını bilmez. Kendilerinki de dağılsın İnşallah. Canıma can istiyorum ben. Asılsın bular, buradan başbakan ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine dava açacağım sonuna kadar bırakmayacağım. Benim zaten dünyam karardı. Bizi 30 yaşına basmadan ayırdılar. Ben idam istiyorum" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.