Şehit Kiraz adına cami

Şehit Kiraz adına cami

Adana Cezavei’nde Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz adına yapılan Caminin temeli atıldı.

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın adı, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’na yapılacak camide yaşayacak.

Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda inşa edilecek caminin temel atma töreninde konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, “Burada hükümlü olan arkadaşlarımız da bu tür güzel hizmeti ortaya çıkarmak noktasında yarışıyorlar. Hiçbir karşılık beklemeden camiye verdikleri emek nedeniyle kendilerini gönülden kutluyorum. Yapılan camiye şehit savcımızın adının verilmesi ruhunu şâd edecektir” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Başsavcı Ali Yeldan da şehit savcı Kiraz’ın adını, yeni yapılacak camiye vererek yaşatmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, şehit savcı için Kur’an-ı Kerim okutuldu. Katılımcılar tarafından caminin temeli atıldı.

HÜKÜMLÜLERDEN DESTEK

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlüsü ve cami inşaatı konusunda deneyimli Ali Çiçek de Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda cami yapılacağını öğrenmesi üzerine katkıda bulunabilmek için Ankara’dan Adana’ya sevk edilmesini istedi.  Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki yaklaşık 50 hükümlü de cami inşaatının tüm işçiliğini gönüllü olarak üstlendi. Beton işlerinden sıvaya, duvar işçiliğinden boyasına kadar tüm yapım aşamalarında görev alacak hükümlüler, şehit Savcı Kiraz’ın adının yaşaması anısına seferber oldu. Hükümlüler, hiçbir ücret almadan cami inşaatına emek veriyor. Caminin önümüzdeki Ramazan Bayramı’na kadar tamamlanması planlanıyor.   

yeniakit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.