Şehit Halisdemir'in ismi arabalı vapura verildi

Şehit Halisdemir'in ismi arabalı vapura verildi

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Çanakkale'den haykırıyoruz ki Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Ne olursa olsun, şehitler diyarı aziz vatan toprağının en özel mekanı olan Çanakkale'den haykırıyoruz ki Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi, Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'ye ait arabalı vapura verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Çanakkale İskelesi'nde bağlı bulunan gemide düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turan, yüreklerin bir kez daha yandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ne olursa olsun, şehitler diyarı aziz vatan toprağının en özel mekanı olan Çanakkale'den haykırıyoruz ki Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler. Ne yaparsa yapsınlar. Hepsi beraber gelsinler. Tüm örgütler PKK'sı DEAŞ'ı, onlara destek olanların hepsi gelsinler. Biz askerimize, polisimize, milletimizin evlatlarına güveniyoruz. Bugünler de geçecek inşallah. Zaman zaman dünyadaki konjonktüre bağlı olarak her ne kadar üzülsek de yorulsak da duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz."

Millet olarak terörle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Turan, "Göreceksiniz bu topraklardan terör kazınacak ama ne olursa olsun Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler. Onların derdinin ne olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bizim kahramanımız bu milletin kendisidir, Ömer Halisdemirlerdir"

Turan, 15 Temmuz akşamı ülkenin demokrasisine, geleceğine, milli egemenliğine, çok büyük bir ket vurulmaya çalışıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ancak onların hain emellerine, bu millet iman dolu göğsüyle el koydu. Cumhurbaşkanı'nın talebine 'Evet' dedi. Meydanlara çıktı ve yüzbinlerce insan meydanlarda siyasi parti gözetmeksizin, makam mevki gözetmeksizin genciyle yaşlısıyla 'Bu milletin geleceğini ancak bu millet belirler.' dedi. Bizim kahramanımız bu milletin kendisidir. Ömer Halisdemirlerdir. Ömer Halisdemir, Niğde'nin değil, tüm Türkiye'nin evladıdır. Türkiye'nin özeti Çanakkale'dir. İnşallah bundan sonra Çanakkalemizde bu vapurun üzerinde Ömer Halis Demir ismini gördükçe 15 Temmuz'u hatırlayacağız. Evlatlarımıza vatan ve bayrak sevgisini hatırlatacağız ve onlarla beraber yol yürümeye devam edeceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.