Şehit ailesi ziyareti: Kürtler Bediüzzaman'ın yolcularıdır

Şehit ailesi ziyareti: Kürtler Bediüzzaman'ın yolcularıdır

Özdağ, 1995 yılında şehit olan Mustafa Özoğul'un ailesini ziyaret etti

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Ağrı'nın Patnos ilçesinde 1995 yılında şehit olan Mustafa Özoğul'un Saruhanlı'nın Büyükbelen Mahallesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Milletvekili Özdağ, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada devlet ve millet olarak şehit ailelerimize borçlu olduğumuzu, onlara sağlanan maddi imkanların yanında manevi anlamda imkan ve destek verilmesi gerektiğini de belirtti.

1980'li yıllardan bu yana ülkemizde 17 bine yakın şehidimiz, 7 bine yakın da gazimizin bulunduğunu ifade eden Özdağ, şunları kaydetti;

"Manisa'da 287 şehidimiz var. Bu noktada Valilik, Kaymakamlık, Belediyeler, Sivil Toplum kuruluşları, dernekler ve vakıflar şehit ailelerimizi ziyaret etmeli, şehitlerimizin çocukları, eşleri, anne ve babalarıyla hemhal olmalıdır. Siyaset bunu ihmal etmemeli, çünkü bin yılda 10 milyona yakın şehit verdik. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" sözünden de anlaşılacağı üzeri, bu topraklar uğrunda ölen çok oldu. O yüzden şehitlerimizi unutmayacak, onların geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkacağız."

Kürtler Bediüzzaman'ın yolcularıdırlar

Vatan toprağını asla böldürtmeyeceklerini, bu vatan toprağında devletimsi yapılara müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Özdağ, konuşmasına şunları ekledi;

"Sınırlarımızda PYD ve YPG devleti kurdurmayacağız. İçimizde de PKK devleti kurdurmayacağız. Bu insanlar Kürt kardeşlerimize kurban olsunlar. Kürtler Bediüzzaman'ın yolcularıdırlar. İdris'i Bitlisi'nin, Ahmed'i Hani'nin yolcularıdırlar. Kürtler müslümandır ve Kürtler birlikten yanadır. Çünkü onlar, "Kim kimi haksız yere öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibi olur" hadis'i şerifine ve de Allah'ın sözüne uygun hareket ederler. O nedenle bizler Türk, Kürt demeden birlikte yaşamaya devam edeceğiz." 

Manisa Yenigün

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.