Şehit aileleri 'Hilal'i Beklerken'e konuk olacak

Şehit aileleri 'Hilal'i Beklerken'e konuk olacak

Şehit aileleri, ramazan ayı boyunca TVNET'in "Hilal'i Beklerken" isimli sahur programına konuk olacak.

TVNET program ve yayın müdürü İsmail Halis yaptığı açıklamada, "Bu yıl, bu mübarek bayrak altında, sahura uyanacaksak, sahur sofralarına oturacak, oruçlarımıza niyetleneceksek, bunu bütün şehitlerimize borçluyuz. Bugün, iç savaş yaşıyor olabilirdik, hatta bir işgal yaşıyor olabilirdik, ki o karanlık geceden, milletimizin aydınlığı çıkmasa idi, tam da böyle bir sabaha uyanacaktık. O sebeple, hilalin altında, ay yıldızın altında, iftar telaşı yaşayacaksak, çocuğumuz 'baba beni sahura mutlaka uyandır' diyecekse, o hilale ve o hilalin nöbetini tutanlara, bir teşekkür aslında, yapmak istediğimiz." dedi.

Türkiye sevgisi paylaşıldıkça çoğalan soframızdır, bereketimizdir, kardeşliğimizdir diyen Halis, "İstiklal Savaşı veren vatanımız için bugün de şehitler verdik, veriyoruz. El Bab’ta, İstanbul’da, Şırnak’ta, İzmir’de birçok yerde birçok aziz şehidimiz var. Sadece 15 Temmuz değil, tüm şehit aileleri olacak. Bu hilali, bu bayrağı, bu vatanı bekleyen, nöbet tutan her vatan evladı ile Ramazan Hilali’nin altında, Türkiye’yi konuşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Her gün bir şehit ailesinin ağırlanacağı program, "Selalarla bereketlenen gece, Direnişle yazılan tarih, Şehitlerle kazanılan zafer. Bir Hilal Uğruna can veren kahraman şehitlerin aileleri ile aynı sofrada, Hilali bekliyoruz." mottosuyla 2.00'de ekrana gelecek.

Sunuculuğunu Senai Demirci'nin yapacağı "Hilal'i Beklerken" isimli sahur programının ilk günkü konukları arasında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Onur Ensar Ayanoğlu, Mahir Ayabak, Murat Kocatürk ve Muhammed Fazlı Demir’in aileleri bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl 30 gün boyunca iftar programını Kudüs'te Mescid-i Aksa'dan yapan TVNET iftar ekranında ise bu yıl Ahmet Murat ve Ömer Lekesiz konuklarıyla sohbet edecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.