Şehiriçi Teleferik Kurul Tarafından Onaylandı

Şehiriçi Teleferik Kurul Tarafından Onaylandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin şehir içine inmesiyle ilgili Kültür Tabiat Varlıkları Kurulu'nun onay verdiğini bakanlıktan da onayın gelmesiyle Zafer-Gökdere-Irgandı-Teleferik hattına ilk kazmayı vuracaklarını söyledi.

Yeni teleferiğe yıllık 300 bin kişi taşıma hedefi konulduğunu ancak 4,5 ay gibi bir sürede 500 bin rakamına ulaşıldığını anlatan Başkan Altepe, İstanbul'dan Uludağ'a ulaşımın çok daha kolaylaştığını vurguladı.

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin şehir içine inmesiyle ilgili Kültür Tabiat Varlıkları Kurulu'nun onay verdiğini bakanlıktan da onayın gelmesiyle Zafer- Gökdere- Irgandı- Teleferik hattına ilk kazmayı vuracaklarını söyledi. Yeni teleferiğe yıllık 300 bin kişi taşıma hedefi konulduğunu ancak 4,5 ay gibi bir sürede 500 bin rakamına ulaşıldığını anlatan Başkan Altepe, İstanbul'dan Uludağ'a ulaşımın çok daha kolaylaştığını vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da ulaşımın artık kolaylaştığını belirterek, “Teleferik Bursa merkezinden Sarıalan’a kadar giderdi, Sarıalan’dan araçlarla otellere ulaşılırdı. Vatandaşlarımız için sıkıntılı oluyordu. Uludağ’dan iniş yapan büyük araçlar kayıyordu ve yolu kapatıyordu. Saatlerce yol kapalı kalıyordu, insanlar mahsur kalıyordu. Büyük bir sıkıntılı yolculuktu ama artık buna gerek kalmadı. Artık teleferik otel merkezi kayak pistlerine kadar gidilebiliyor” dedi.

TELEFERİKLE MANZARALI YOLCULUK
Teleferik çalışmaları yapılırken bölgede ağaçların kesilmediğini ifade eden Altepe, “Ağaç kesilmesine karşı çıkılınca "bizde dedik üstten gidelim". Bu sefer biraz daha havadar ve manzaralı oldu. Ve artık güzel bir manzara eşliğinde insan nasıl bir yolculuk yaptığını anlamıyor. Çünkü artık oturarak yolculuk yapıyorsunuz ve 8 er kişilik kabinler. Yolda giderken sağı solu manzarayı seyrederken, Uludağ’a nasıl geldiğinizi anlamıyorsunuz. Bu da zevkli bir yolculuk zevkli bir gezi” diye konuştu.

TELEFERİK 500 BİN YOLCU TAŞIDI
Teleferiği kullanan kişi sayısı için yıllık 300 bin kişi hedefini koyduklarına işaret eden Altepe, “Ancak bugüne kadar 500 bin yolcu taşındı ve taşınan yolcuların yüzde 80’i yabancı. Akşam üzeri hava kararmak üzereyken bile insanlar Uludağ’a çıkıyorlardı. Yani yabancıların gözdesi Bursa ve Uludağ. İnsanlar bu cennetin farkında. Malezya’dan, Ota Doğu’dan ve Avrupa’dan Bursa’ya gelip Uludağ’ı geziyorlar. Artık Uludağ’da kayak yapmak için orada kalmak gerekmiyor. Yılbaşı tatili, sömestr tatili oteller dolu olabiliyor. Bursa’da da kalabilirsiniz, kayak takımlarınız alıp teleferikle Uludağ’a gidip gelebilirsiniz” şeklinde konuştu.

ŞEHİRİÇİ TELEFERİK KURUL TARAFINDAN ONAYLANDI
Şehiriçi teleferiğin kurul tarafından onaylandığını da müjdeleyen Altepe, şunları kaydetti;

“Yeni sistem geçtiğimiz günlerde Tabiat Varlıkları Kurulu tarafından onaylandı. Bundan sonra şehir merkezi metrodan teleferik istasyonuna hattı bağlamış oluyoruz. Bursa’ya gelenler gemiyle İstanbul’dan çıkacak, Mudanya’ya yanaşacak, oradan raylı sistemle Gökdere istasyonuna gelip üst tarafa çıkacak. Oradan da direk Uludağ’a kayak pistlerinin oraya teferikle gidecek. Yani trafik sıkışıklığı olmayacak. Bu yaz teleferik metroyla bağlanacak inşallah. Artık İstanbul’dan Uludağ’a gitmek- gelmek günübirlik ortamda en azından 6 saat kalabilmek mümkün olacak. Sabah çıkacaksınız akşam döneceksiniz.”

ULUDAĞ’A ÇIKMAK 20 LİRA
İstanbulluları nefes alabilmek için Bursa’ya davet eden Başkan Altepe, “Bunlar gerçekten güzel şeyler Bursa güzel, Uludağ güzel bunları paylaşmak lazım. İnsanlarımızın çoğu bunları görmüyor. Bunlar büyük para değil, Uludağ’ın tepesine çıkmak 20 lira. Bunu insanlar değerlendirsin. Başta İstanbul olmak üzere tüm halkımızı Uludağ’a bekliyoruz. Uludağ’da artık altyapıyı da yaptık. Su, kanalizasyon yeni yapıldı. Eskiden kendi başınaydı, her şey şimdi artık Uludağ’ı cazibe merkezi yapabilmek için yeni yatımlar yapıyoruz” dedi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.