Şehir hastanelerine 'uçak düşebilir' ayarı

Şehir hastanelerine 'uçak düşebilir' ayarı

Türkiye'ye sağlıkta çağ atlatacak olan dev şehir hastanelerine “uçak düşebilir” ayarı geliyor.

Özellikle Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nün uçakların Esenboğa Havaalanı'nın iniş konisinde bulunması itiraz getirdi. İhaleyi alan firmaların kredi aldığı finansör kuruluşlar bazı olağanüstü durumların sözleşmelerde açık bir şekilde yazılmasını istedi. Sağlık Bakanlığı da mevcut durumda yangın, sel ve deprem gibi olağanüstü durumların yer aldığı sözleşmelere ek olarak yeni bazı olağanüstü halleri sözleşmelere ekleyecek. Bunların arasında ise “uçak düşmesi” de sayılacak.

Olağanüstü hallerde ortaya çıkan maliyetlerin üstlenilmesini içeren ek sözleşmeler sayesinde projelerin aksamasının önüne geçilecek.
Türkiye'nin dört bir tarafına kurulacak olan ve temelleri bir bir atılmaya başlayan dev şehir hastanelerine “uçak düşebilir” ayarı geliyor.
Özellikle Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nün, uçakların Esenboğa Havaalanı'nın iniş konisinde yer alması itiraza neden oldu.
Buna göre, hastane yapım ihalelerini alan firmaların kredi aldığı finansör kuruluşlar bazı olağanüstü durumların sözleşmelerde açık bir şekilde yazılmasını istedi.

Bu kapsamda 21 ilde yapılacak olan şehir hastaneleri yapımını üstlenen yüklenici firmalar, Sağlık Bakanlığı'na “Hastaneye uçak düşerse zararımızı kim karşılayacak” itirazında bulundu.
Bunun üzerine ek düzenleme formülü devreye sokularak, ek düzenlemeyle yüklenici firmanın elinde olmayan sebeplerle bir durumun ortaya çıkması halinde sözleşmede gerekli düzenleme yapma hakkı Sağlık Bakanına tanındı.

Olağanüstü hallerde ortaya çıkan maliyetlerin üstlenilmesini içerecek olan ek sözleşmelerde, yangın, sel ve deprem gibi bilindik durumların yanı sıra “uçak düşmesi” gibi olağanüstü haller de yer alacak.
“Uçak düşmesinin” yanı sıra olası tüm ihmalleri değerlendirmeye başlayan Bakanlık, bu ay sonuna kadar ek sözleşme metnini hazırlayacak.
Bu sayede sağlıkta yeni bir dönem başlatacak olan şehir hastaneleri projelerinin aksamasının önüne geçilecek.


Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.