Şehidin ismini oğlu yaşatıyor

Şehidin ismini oğlu yaşatıyor

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın adını iki yaşındaki oğlu yaşatıyor.

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın adını, iki yaşındaki oğlu yaşatıyor.

Şehit ailesi, Kurban Bayramı dolayısıyla Kabataş ilçesindeki mezarlığa yaptığı ziyarette Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Kayınpederi Cemal, kayınvalidesi Sevgi Maytalman ve babası Şenel Pürçek ile eşinin mezarını ziyaret eden Neşe Maytalman, bir süre dua etti ve eşinin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.

Oğluna "Harun" diye seslenen ve mahkemeye başvurarak oğlunun Berkay olan adına "Harun"u da eklettiğini anlatan Neşe Maytalman, kabir ziyaretine getirdiği 2 yaşındaki oğluyla avunmaya çalıştı.

Neşe Maytalman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin Cizre Belediyesine ait kamyonla düzenlenen saldırıda şehit edildiğini belirterek, Kanun Hükmünde Kararname ile 28 belediyeye yeni görevlendirme yapılmasının acılarını bir nebze de olsa dindirdiğini söyledi.

Maytalman, "Oğlunun doğum gününde şehit olan eşimin ismini, oğlumun isminin başına eklettim. Oğluma artık 'Harun' diye sesleniyorum ve kendimi oğlumla avutuyorum. Onun emanetine ömrümün sonuna kadar sahip çıkacağım ve oğlumu polis ya da asker olarak yetiştireceğim." dedi.

Kocasının isteyerek ve bilerek vatan aşkına şehit olduğuna işaret eden Maytalman, "Kocam görevini ve vatanını çok seviyordu. Bilerek Cizre'ye gitti ve hainlerin alçakça saldırısında şehit düştü. Vatan sağ olsun, ne diyeyim. O hainlere bu yaptıklarının cezası ödetilsin. Cizre'nin de içinde olduğu 28 belediyeye atama yapılması bizleri çok mutlu etti. Eşim belediyenin kamyonuyla düzenlen bombalı saldırıda şehit düştü. Sorumluları cezalandırılsın, o bana yeter." diye konuştu.

"Cizre Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduk"

Şehidin babası Cemal Maytalman da oğlunun ölümüyle ilgili Cizre Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

Maytalman, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Cizre Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Oğlumla birlikte 11 polisin şehit olduğu saldırının bizlerin ödemiş olduğu vergilerle alınan belediyeye ait kamyonla yapılmış olması alçaklıktan başka bir şey değildir. Sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyoruz."

Kaba inşaatı biten evinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından yaptırılacağını söyleyen Maytalman, yetkili kişilerin gelerek ölçüm ve çizim yaptıklarını ve en kısa sürede inşaatın başlamasını umut ettiğini dile getirdi.

Damadının yarım kalan görevini tamamlamak istiyor

Şehidin kayınpederi Şenel Pürçek de damadının yarım kalan görevini tamamlamak için Cumhurbaşkanlığına dilekçe yazdığını ifade etti.

Damadının kahraman olarak şehit düştüğünü vurgulayan Pürçek, "Benim damadımda aslan gibi yürek vardı. Onun vatan sevgisi eşinin ve çocuğunun önündeydi. Cizre'ye kendisi gitmek istemişti. Ben ise onun bu yarım kalan görevini tamamlamak istiyorum. Bunun için Cumhurbaşkanımıza dilekçe yazdım. Hiçbir ücret ve unvan istemiyorum. Tek isteğim elime bir silah versinler ve şehidimin 3 yıllık görevini tamamlamama müsaade etsinler. Ben de damadım gibi ülkem için savaşayım ve bu hainleri ülkemizden kovayım."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.