Seçim sonrası okullar kaç gün tatil?

Seçim sonrası okullar kaç gün tatil?

Okullar tatil mi? Öğrenciler okulların en zaman tatil olacağını merak ediyor. Peki Okullar 8 Haziran’da tatil mi? MEB’ten tatil açıklaması geldi.

Bugün yapılan Genel Seçimler nedeni ile 8 Haziran günü okullar tatil olacak. Aynı zamanda YÖK’te Üniversitelerin tatil olması durumu ile ilgili açıklama yaptı. Hafta sonu yapılacak olan Genel Seçimlerin sonrasında okullar tatil olacak. 2014-201 Eğitim Öğretim yılı ise 12 Haziran günü sona erecek. İşte okulların tatil olmasıyla ilgili açıklamalar.

Okullar tatil mi? Okullar ne zaman tatil olacak? Seçim sonrasında okullar tatil olacak mı? bu soruların cevaplarını haberimizden öğrenebilirsiniz. 7 Haziran günü yapılcak olan genel seçimler nedeni ile okullarda yaşanabilecek eğitime hazırlama yoğunluğu nedeni ile 8 Haziran Pazartesi günü tatil oldu. MEB Bakanı Nabi Avcı bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. İşte okullar tatil mi sorusunun detaylı açıklamaları.

Seçimler sonrası okullar tatil mi?

Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabını önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sonra Milli Eğitim Bakanlığı verdi. YÖK, 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi. MEB yetkilileri akşam saatlerinde hurriyet.com.tr'ye yaptıkları açıklamada seçimin ertesi günü yani 8 Haziran Pazartesi okulların tatil olduğunu açıkladı. Böylece 5,5 milyon üniversiteliden sonra 15 milyon öğrenci de tatil haberi ile sevindi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 7 Haziran seçimlerinin ardından gelen 8 Haziran Pazartesi günü, okulların tatil edildiğini bildirdi.

Eskişehir'de esnaf gezisi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Avcı, “7 Haziran günü seçimler hayırlısıyla bittikten sonra bazı yerlerde işlemler biliyorsunuz geç vakitlere kadar sürebiliyor. Daha sonra ertesi gün okulların eğitime hazır hale gelmesi için ek çaba göstermek gerekiyor. O nedenle daha önceki seçimlerde de olduğu gibi inşallah bu seçimlerin ardından gelen 8 Haziran Pazartesi günü de okullarımızı tatil edeceğiz. İdari tatil yapacağız. Böylece okullarımızı 9 Haziran'a daha hazır hale getireceğiz. Kamuoyunun merak ettiği soru olduğu için bunu açıklamakta yarar var" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 7 Haziran'daki seçim dolayısıyla okulların bir hafta erken kapanacağı iddialarını yalanladı. “Öyle bir şey yapılsa seçim için özel bir planlama yapıldı gibi dedikodular olur. Sanki biz kimin nasıl oy kullanacağını biliyoruz da velileri ona göre yönlendiriyormuşuz gibi. Bunu bile söyleyenler çıkabilir. Onun için siz hiç takvimimizi bozmuyoruz" diye konuştu. 7 Haziran'daki seçim dolayısıyla okulların bir hafta erken kapanacağı iddialarının bulunduğunu belirten Avcı, "Okullar normal ilan ettiğimiz takvim doğrultusunda 12 Haziran'da tatil olacak. Öyle bir şey yapılsa seçim için özel bir planlama yapıldı gibi dedikodular olur. Sanki biz kimin nasıl oy kullanacağını biliyoruz da velileri ona göre yönlendiriyormuşuz gibi.

Bunu bile söyleyenler çıkabilir. Onun için siz hiç takvimimizi bozmuyoruz" diye konuştu. Okullar ne zaman yaz tatiline girecek? İşte MEB 2015 eğitim ve öğretim yılı yıl sonu tatil programı... Tatil mekanı sahipleri de yine okulların ne zaman tatil olacağını karnelerin ne zaman alınacağını merak eden gruplardan birisi. Çünkü onlar da hazırlıklarını ona göre yapacaklardır. Personel alımından bakım onarımlara ve rezervasyonlara kadar birçok gelişme okulların ne zaman tatil olacağına bağlı. Bunu temel amacı da tüm okul okula başlamadan öğrencilerin okul tedirginliğini üzerlerinden atmaları, öğretmen ve arkadaşlarına uyumu ve okula aşina olmaları idi.

Bu yüzden de bu grup öğrenciler okula 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında gidip geldiler. Nisan ayı ile birlikte yaz tatili heyecanı bazı öğrencileri sarmışken bazı velilerde işyerlerinden izinlerini ona göre ayarlamak isteyeceklerdir. Biz de her zaman kabaca tahmin edilen ancak tam net tarihin her zaman birbirine sorulduğu 2014-2015 eğitim öğretim yılı yaz tatili ve karne günü tarihini net olarak sizlere verelim istedik. Tabi bu tarih öğrenciler için tatil başlangıcı anlamına geliyor. Öğretmenlerin en az 2 haftalık seminer ve evrak dönemleri devam edecektir. 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılı 2. Dönemi 9 Şubat 2015 Pazartesi başladı ve 12 Haziran 2015 Cuma günü sona erecek.

YÖK ÜNİVERSİTELERİ TATİL ETTİ
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verildi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi.

YÖK'ün bu kararı, özellikle öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda aldığı öğrenildi.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.