Seçim araçlarına çağrı: Dikkat! YGS var, sessizlik

Seçim araçlarına çağrı: Dikkat! YGS var, sessizlik

Üniversiteye girişin ilk adımı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın saat 10.00’da yapılacak. Sınavda 2 milyon 7 bin 685 aday ter dökecek.

Ancak sınavın, yerel seçimlere yakın bir zamana denk gelmesi öğrenci ve velileri tedirgin etti. Zira parti mitingleri ve seçim araçlarından yükselen şarkıların, çocukları olumsuz etkileyeceğini düşünen veliler, sosyal medya üzerinden yetkililere sessizlik çağrısında bulundu.

Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Osman Bahçe, partilerin sınav konusunda duyarlı davranması gerektiğine vurgu yaparak, “Tüm partilerin çocukların geleceğine saygı duymasını istiyoruz. Bunu talep etmek bütün çocuklarımızın hakkı.” diyor. Ankara’da olacak mitingle ilgili endişelerini de dile getiren Bahçe, “O mitingin ve o mitinge katılacakların kontrol altına alınabilmesi mümkün değil. Oraya belki yüz binler taşınacak. Bu otobüslerin kornası, park problemleri, müzikler çocukları tedirgin edecektir.” diye konuşuyor.

Seçim çalışması yapan partilere çağrıda bulunan Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı İbrahim Taşel de, “Öğrencilerin sınava girdiği saatlerde özellikle yüksek sesle anons yapan araçların ara vermesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten sınav süresi çok uzun değil. Bu sürede öğrenciler için sıkıntı olmayacak şekilde ara verirlerse iyi olur.” ifadelerini kullanıyor.

2 milyon 7 bin 685 adayın yarışacağı yarınki sınavda, Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere 4 ayrı test cevaplanacak. Adaylara her biri 40’ar sorudan oluşan toplam 160 soru yöneltilecek. Sınav günü sabah 7.00’den 10.00’a kadar bütün il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Böylece kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkân sağlanacak

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.