Sebze ve meyve pahalıya gelecek

Sebze ve meyve pahalıya gelecek

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, Antalya’dan İstanbul’a sebze ve meyve taşıyan kamyoncuların boğaz köprülerinden geçiş saatleriyle ilgili kısıtlamaların kaldırılmaması halinde İstanbulluların meyve ve sebzeyi pahalı tüketeceğini s

Kamyoncuların sorunlarının çözülmemesi halinde kontak kapatacaklarına dair uyarılarının dikkate alınmasını isteyen Yetkin, “Eğer kamyoncularla ortak bir yol bulunmazsa İstanbullular, eylem süresince pahalıya meyve ve sebze yiyecek.” dedi Yetkin, dün TZD Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, bazı kamyoncuların, ağır tonajlı araçların FSM Köprüsü’nden belirli saatlerde geçişini yasaklayan karara tepki olarak 27-30 Ocak arasında kontak kapatacaklarını açıkladıklarını hatırlattı. Kamyoncuların kontak kapatmasıyla yaklaşık 450 bin ton meyve ve sebzenin İstanbul’a girişinin yapılamayacağını kaydeden Yetkin, “Üretici bundan zararlı çıkacak, ürünü gitmeyecek. İstanbullular da eylem süresince pahalıya meyve ve sebze yiyecek. Antalya’da fiyat düşecek, İstanbul’da fiyat artacak.” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde yağışların azaldığına dikkati çeken Yetkin, bu durumun bazı ürünlerin fiyatlarına yansıdığını kaydetti. Yağışların beklenen seviyelerde gerçekleşmemesi durumunda, rekoltede azalma yaşanabileceğine vurgu yapan Yetkin, “Önümüzdeki dönemde kısmi bir düzelme olsa da buğdayda yüzde 15-20 civarında üretim kaybına yol açacak kuraklık tablosuyla karşılaşacağız. Bu kuraklık hububatta rekolte kaybının yanı sıra özellikle kar yağışının gerçekleşmemesine bağlı olarak ürün kalitesinin düşüklüğünü ve hastalık riskinin yüksekliğini de beraberinde getirebilmektedir.” değerlendirmelerinde bulundu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.