Şebeke suları temiz

Şebeke suları temiz

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde şebeke sularında gün içinde sık sık denetimler gerçekleştirildiğini belirterek, vatandaşların rahatlıkla içme suyu olarak tüketebileceklerini bildirdi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Çevre Sağlık Daire Başkanı İlter, “Tüm Türkiye çapında şebeke sularımız genel anlamda iyi” dedi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde şebeke sularında gün içinde sık sık denetimler gerçekleştirildiğini belirterek, vatandaşların rahatlıkla içme suyu olarak tüketebileceklerini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Çevre Sağlık Daire Başkanı Hüseyin İlter, yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeraltı suyunun birçok ülkeden çok daha kaliteli olduğunu belirtti.

Ambalajlı sularda çok yaygın bir salgın hastalık durumunun söz konusu olmadığını, daha çok karın ağrısı ile başlayan ishalin söz konusu olabildiğini ifade eden İlter, damacanaların temizlenmesinde kullanılan bazı kimyasalların suya karışmasının görülebildiğini, bunların da organlarda hasara yol açtığını söyledi.

İlter, Türkiye’de son yıllarda sudan kaynaklı salgınların yok denecek kadar az görüldüğünün altını çizerek, bu konuda hem belediyelerin duyarlı olduğunu hem takiplerin arttığını söyledi.

Şu anda şebeke sularında 140 bine yakın denetim yapıldığını anlatan İlter, şunları kaydetti:

“Ankara’nın suyu tertemiz, ben kendi evimde şebeke suyunu kullanıyorum ve içme suyu olarak da bunu tüketiyoruz.

Şebeke sularının kullanım miktarına göre denetimlerin yapıldığını dile getiren İlter, Ankara, İstanbul, İzmir gibi su tüketiminin yoğun olduğu illerde gün içinde yüzlerce noktadan 3-4 defa numune alınarak inceleme yapıldığını söyledi. İlter, Türkiye genelinde yaklaşık 140 bin mikrobiyolojik analiz yapıldığını ifade ederek, “40 bin de denetim analizi yapılarak yaklaşık 50-60 tane parametreyi laboratuvarlarımız çalışıyor. Sorun tespit edildiğinde müdahale ediyoruz. Tüm Türkiye çapında şebeke sularımız genel anlamda iyi” dedi.    

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.