Savunma Sanayi'ye 71 personel alınacak

Savunma Sanayi'ye 71 personel alınacak

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) sözlü sınavla 51 proje mühendisi, 10 proje asistanı ve 10 yönetici asistanı alacak

Resmi Gazete'de yer alan duyuruya göre SSM, özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda çalıştırılmak üzere sözlü sınavla (mülakat) kadro karşılıksız sözleşmeli personel istihdam edecek.
 
Proje mühendisi için açılacak sözlü sınava, en az lisans düzeyinde veren yurt içindeki veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumları mezunları başvurabilecek.
 
Bu kapsamda 51 proje mühendisi sınavına başvuracak adaylarda, mühendislik fakültelerinin uçak, uzay ve havacılık ile makina, bilgisayar, elektrik-elektronik, endüstri, kimya, fizik mühendisliği ve gemi inşa mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranıyor.
 
Proje asistanı pozisyonu için alınacak kişilerin ise en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin, Bilgi ve Belge Yönetimi, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Kütüphanecilik, Arşivcilik, Dökümantasyon ve Enformasyon, Biyoloji, Fizik, Kimya, Muhasebe ve Finansay Yönetim, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Yönetici asistanı pozisyonu için başvuranlardan en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin; Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler veTanıtım, Türk Dili ve Edebiyatı, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Türk Halk Bilimi, Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Çin Dili ve Edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, Japon Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olmaları koşulu aranıyor.
 
Proje mühendisi pozisyonu için başvuracak adayların, 6-7 Temmuz 2013 ve 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) birinden KPSS P(1) puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekirken, proje asistanlığı için başvuracak adayların aynı tarihte yapılan sınavlarda KPSS P(1) puan türünden en az 65 puan almış olmaları, yönetici asistanlığında ise KPSS P(3) puan türünden en az 60 puan alınması gerekiyor.
 
Adaylar başvurularını, SSM'nin "www.ssm.gov.tr" internet adresindeki sınav başvuru ekranında tanımlı olan bilgileri eksiksiz doldurarak 15 Aralık 2014 günü saat 18.00'e kadar sisteme yükleyebilecekler.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.