Savcı, Dumanlı'ya Mustafa Sungur'u niye sordu?

Savcı, Dumanlı'ya Mustafa Sungur'u niye sordu?

Gözaltına alınan Dumanlı'ya merhum Mustafa Sungur'u tanıyıp tanımadığı da soruldu

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-Gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya Bediüzzaman Hazretleri'nin talebelerinden merhum Mustafa Sungur'u tanıyıp tanımadığı da soruldu. Cumhuriyet savcısının bunu neden sorduğu bilinmiyor. Ancak soru farklı şekilde medyanın gündemine geldi.
 
Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in köşesinde Ramazan Topdemir tarafından gönderilen yazıda Mustafa Sungur ağabeyle ilgili kısa bir açıklama yer alıyor. Şöyle:
 
SAVCI NİÇİN SORDU BİLEMİYORUZ?
 
Cumhuriyet Savcısı Fuzuli Aydoğdu'nun Ekrem Dumanlı'ya yönelttiği sorulardan birisi de: "Vefat Eden Mustafa Sungur adlı şahsı tanıyor musunuz?" sorusu olmuştur. 
 
Sayın Savcı'nın bu soruyu niçin sorduğunu bilemiyoruz. Ancak yaşamını eğitim ve hizmete adamış, hiçbir makam, mal, mülk, siyasi kaygısı olmamış, Muallim Mustafa Sungur ile ilgili birkaç notu paylaşmanın faydalı olacağını düşünmekteyim: 
 
Said Nursi'nin, "Manevi evladım, nurun kahramanı" dediği talebesi Mustafa Sungur, Kastamonu (Gölköy) Enstitüsünden mezundur. Said Nursi, Mustafa Sungur'a, 'Risale-i Nur'lann basılması görevini de vermişti. Mustafa Sungur'un uzun yıllar süren mücadelesinin sonunda Said Nursi'nin, 'İşâratü'l İ'caz' adlı eseri Ocak 2014'te Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmıştır. 
 
DUMANLI: HİÇ GÖRÜŞMEM OLMADI
 
HaberTürk'ye yer alan haberde ise aynı konu şöyle yer alıyor:
 
2012 yılında hayatını kaybeden Mustafa Sungur'u tanıyıp tanımadığı ve herhangi bir görüşmesinin olup olmadığı sorusuna Dumanlı, "Bediüzzüman Said Nursi'nin talebisi olarak basından tanıyorum. Yüz yüze kendisi ile hiç karşılaşmadım. Görüşmem olmadı" şeklinde konuştu.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum