Savaşları durduracak nesiller yetiştirmemiz gerekiyor

Savaşları durduracak nesiller yetiştirmemiz gerekiyor

Emine Erdoğan, "Adaletsizliğin, terörün kol gezdiği bir dünyada, iyi yetişmiş insanlara son derece ihtiyacımız var. Savaşları durduracak, acıları dindirecek nesiller yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi, Kuleli Teras Restoran'da Nil Eğitim ve Dayanışma Derneğince (NEYAD) düzenlenen iftar programına katıldı. 

NEYAD'ın kızların eğitim seferberliği için düzenlediği programın, hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, bir grup gayretli kadın tarafından elbirliğiyle kurulan derneğin özellikle genç kızların yüksek öğretimine katkı sağladığını söyledi. 

Dünyada ilk üniversitenin kurucusunun, bir kadın olmasının bu anlamda son derece önemli olduğuna vurgu yapan Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz üzere, Fas’ın Fes şehrinde kurulan Karaviyyun Üniversitesi, dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilir. Fatıma el-Fihri adında bir kadın tarafından kurulmuştur. Bu, hepimiz için ilham kaynağıdır. Gerek sosyal bilimler alanında gerekse diğer sahalarda kadın mucitler, teorisyenler, dünyaya bakışımızı etkileyecektir. Zira biz inanıyoruz ki kadın ve erkek birbirini tamamlar ve bütünler. İki bakışın birlikteliği ile dünyayı daha iyi anlar ve yorumlarız. Adaletsizliğin, terörün kol gezdiği bir dünyada, iyi yetişmiş insanlara son derece ihtiyacımız var. Savaşları durduracak, acıları dindirecek nesiller yetiştirmemiz gerekiyor."

Birlik ve beraberliği büyük ihtiyaç duyulan bu zamanlarda acıda, elemde, kederde ve mutlulukta birlikte olmanın önemine vurgu yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle, kardeşliğimizi hedef alan teröre karşı yekvücut olmayı, en temel sorumluluğumuz olarak görüyorum. Tarihi günlerden geçiyoruz. Türkiye’nin gelişimini hazmedemeyen güçler tuzaklar kurarken, bizler buna bigane kalamayız. Kalmamalıyız. Ülkemizin adı uluslararası mecralarda yıpratılırken, hakkımızda algı operasyonları yapılırken, sessiz kalanları milletimiz hiçbir zaman unutmayacaktır. Kendilerini güvenli, huzur adacıklarına yerleştirenlerin, milletimiz nezdinde bir kıymeti yoktur. Hepimiz elimizi taşın altına koymakla mükellefiz. Aynı gemide yaşıyoruz. Bu geminin selameti, ortak geleceğimizin de selametidir."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.