Savaşın mağdurları mesleklerini sürdürüyor

Savaşın mağdurları mesleklerini sürdürüyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler, kendilerine sunulan imkanlarla mesleklerini Türkiye'de sürdürme fırsatı buluyor.

Mehmet Akif Parlak'ın haberi:

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler, mesleklerini Türkiye'de sürdürme imkanı buluyor.

Özellikle Suriye sınırına yakın illere yerleşen Suriyeliler, başta bölge insanı olmak üzere sivil toplum kuruşlarının desteğiyle yaşama tutunuyor. Kiraladıkları evlerde çocukları ve yakınlarıyla barınan Suriyelilerin bir bölümü mesleklerini Türkiye'de sürdürmeye çalışıyor.

Ülkesinde tatlıcılık yapan Suriyeli tatlı ustası Walid Ahmed, açtığı "Şam Tatlıları" adlı iş yerinde Suriye'ye özgü lezzetleri Şanlıurfalılar'ın beğenisine sunuyor.

Yaklaşık 1 yıl önce ailesiyle Şam'dan Türkiye'ye gelen Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaşın hayatlarını altüst ettiğini söyledi.

Şanlıurfa'ya geldiklerinde bir süre yardımlarla ayakta durduklarını anlatan Ahmed, "Aylarca işsiz kaldım, Türk halkına daha fazla yük olmamak için mesleğime devam etmek istedim. Ardından da kendi iş yerimi açtım. Burada Suriye'ye özgü 10 çeşit tatlı yapıyoruz. Gösterilen ilgiden memnunuz" dedi.

Ahmed, Türk insanının damak tadına hitap edebilmek için araştırma yaptığını belirterek "Ustalığımı konuşturarak güzel tatlılar yaptığıma inanıyorum. Burada koşkor, mükesserat, bülbül yuvası, hurmalı pasta, dejamalık gibi Şam'a özgü tatlılar yapıyorum. Türkler en çok mükesseratı beğeniyor. Çünkü bu tatlı bolca fıstıktan yapılıyor" diye konuştu.

Sevdiği işi Türkiye'de yaptığı için mutlu olduğunu kaydeden Ahmed, "Türkiye sayesinde acımızı bir nebze olsun unutuyoruz. Bize böyle bir imkanı sundukları için Türk halkına dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 Ahmed, tatlıların kilogram fiyatının 15-50 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.