Savaşın çocuklarına yeraltı parkı

Savaşın çocuklarına yeraltı parkı

Aktivistler, Doğu Guta'nın Arbin bölgesinde 3 yıldır yoğun bombardıman altında yaşam mücadelesi veren çocukların korkudan uzak oyun oynayabilmeleri için yer altına oyun parkını inşa etti.

Oyun parkını imkansızlıklar içerisinde inşa ettiklerini ifade eden Hac Ali, şunları söyledi: Burada çocuklarla ilgilenmeyi ve bir nebze de olsa onları savaştan uzak tutmayı uymuyoruz."dedi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında bulunan Doğu Guta bölgesinde aktivistler çocukların yoğun bombardımandan etkilenmesini önlemek için yerin altına oyun parkı inşa etti.
Aktivistler, Doğu Guta'nın Arbin bölgesinde 3 yıldır yoğun bombardıman altında yaşam mücadelesi veren çocukların korkudan uzak oyun oynayabilmeleri için yer altına oyun parkını inşa etti. Aktivistler "Çocuk Diyarı" ismini verdikleri oyun parkıyla özellikle hava bombardımanında sivil kayıpların da önüne geçmeyi planlıyor.
 
Savaşın çocuklarına "yeraltı parkı"

Bin metrelik bir alana, kuşatma altında olan kentte malzeme eksikliğine rağmen inşa edilen oyun parkı, havalandırma sistemi ve sağlamlığıyla çocukların ilgisini çekiyor. Ayrıca park içerisinde, psikolojik tedavi merkezi ve bilinçlendirme odaları da bulunuyor.
Tevaddu Yardım Kuruluşu Müdürü Ebu Ammar Hac Ali, "Burada pek çok aile çocuklarını yetiştirebilecek imkanlardan yoksun durumda. Okul olmadığı için de çocukların oyun alanları tamamen kısıtlandı. Burada çocuklar güven içerisinde oyun oynayıp, eğitim alabilecekler" dedi.
Oyun parkını imkansızlıklar içerisinde inşa ettiklerini ifade eden Hac Ali, şunları söyledi:
"Guta bölgesi kuşatma altında olduğu için normal malzemeleri bulmak imkansız. Biz de inşa sırasında yer yer saman ve çamur kullanmak zorunda kaldık. Burada çocuklarla ilgilenmeyi ve bir nebze de olsa onları savaştan uzak tutmayı uymuyoruz."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.