Savaşın Çocukları Yeni Eğitim Yuvalarının Açılışını Yaptı

Savaşın Çocukları Yeni Eğitim Yuvalarının Açılışını Yaptı

Esenyurt Belediyesi tarafından ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli mülteci çocuklar için yapılan okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Suriyeli öğrenciler, okullarının açılış kurdelesini kendileri kesti.

Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Suriye Kademoon Okulu düzenlenen törenle açıldı. Törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Suriyelilerin milli marşı da okundu. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında okulda eğitim gören öğrencilerden oluşan tiyatro ekibi, Türkiye’nin Suriyeli mültecilere verdiği desteği anlatan bir tiyatro oyunu sergiledi. Üzerlerinde Türk Bayrağı ile tiyatro oyunu sergileyen öğrenciler, izleyenlerden büyük alkış aldı.
 
Törene; AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Emniyet Müdürü Levent Hasan Özen, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile çok sayıda Suriyeli öğrenci ve aileleri katıldı. Suriye müfredatına uygun olarak eğitim verilecek okulun açılış kurdelesini Suriyeli çocuklar kendileri kesti. Ardından protokol üyeleri açılışı gerçekleşen okulu gezdiler.
 
Açılış programına katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu okulu çok beğendiğini ifade ederek, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür etti. Suriye’den göç edenlerin misafir olduğunu sözlerine ekleyen Babuşcu,“18 derslikli bir okulla bu çocukların muhacir olduğunu hissettirmeyecek tarzda kucaklanması, sahip çıkılması hem duygulandırdı, hem de yapmamız gereken bir şeyi yaptığımız gerçeği ile yüz yüze bıraktı” diye konuştu.
 
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak gerçekleştirecekleri projeye de değinen Başkan Babuşcu, projeyi şu ifadelerle anlattı: “Bu hafta sonu billboardlarda, köprü üstlerinde, broşürlerde görecek İstanbullular, büyük bir kampanya başlatıyoruz. Sloganımız, ‘Üşüyorum Üşüyoruz yardım edin’ olacak ve İstanbullu kardeşini ısıtır diyeceğiz. Bütün İstanbulluların bu kampanyaya sahip çıkmasını, özellikle Şanlıurfa özelinde kampların dışında yaşayan binlerce Suriyeli kardeşimize sahip çıkma noktasında bir battaniye ile bir elektrikli ısıtıcı ile kışlık bir giysi ile bizimle birlikte olmalarını arzu ediyoruz. İnşallah 4 Ocak’ta Urfa’da Başbakanımızın da katılacağı programla yardımları bölgede bizzat giderek dağıtmaya başlayacağız.”
 
NECMİ KADIOĞLU’NDAN SAVAŞIN YETİM ÇOCUKLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Suriye’de inanan insanlara karşı yapılan zulüm sadece size değil, bizde bunu gördük. Şuanda başörtülü yavrularımızın çoğunu görüyorum. Başörtüsü ile okullara alınmayan çocuklarımız, kızlarımız, kendi kızlarımızda dahil olmak üzere gördük” dedi.
 
Suriyeli öğrencilerin eğitim hayatına ara vermemeleri için okul açılmadan önce kültür merkezinde Suriyeli çocukların eğitim hayatına devam ettiğini ifade eden Kadıoğlu, “Orası kültür merkezi olarak yapıldığından eğitim için uygun değildi. Bu sefer müstakil bir okul yaptık. Onlar bizim misafirlerimiz onların içinde 115 tane yetim vardı, o yetimlerimizin okul masraflarını ve öğretmen ücretlerini ben karşılıyorum” şeklinde konuştu.
 
Suriyeli öğrenciler ise, yeni eğitim yuvalarını beğendiklerini ifade ederek, Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
Tören sonunda Suriyeli bir öğrenci tarafından çizilen resim Necmi Kadıoğlu’na hediye edildi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.