Savaşın Çocukları Karnelerini Aldı

Savaşın Çocukları Karnelerini Aldı

Suriye'deki savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan mülteci çocukları, karnelerine kavuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ortak Akıl Platformu (GOAP) binasında eğitim gören bin 300 öğrenci karnelerini aldı. Suriye Geçici Hükümeti Adalet Bakanı Faiz Dahır ve İletişim Bakanı Muhammed Yasin Naccar'ın da bulunduğu törende, savaşın masum yüzlü çocuklarına karneleri verildi. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan mülteci öğrencilere, Suriye müfredatına uygun dersler verildi.

Suriyeli çocukların eğitim ve öğretimine destek verildiği için teşekkürlerini sunan Bakan Dahır, öğrencilerin Suriye'yi yeniden kuracağına inandığını ifade etti. Bakan Naccar ise, Gaziantep'te eğitim ve öğretim gören öğrencilere hayatlarında başarılı olmalarını dileyerek, ülkelerinde yaşanan savaşın bir an önce son bulmasını istediğini belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları Müdürü Ramazan Dündar ise, Suriye'den gelen mülteci çocuklarına 2 yıldan beri eğitim verdiklerini ifade ederek, "Bugün tüm Türkiye'de karne heyecanı yaşanıyor. Aynı heyecanı Suriyeli çocuklara da yaşatabilmek adına hep birlikte buradayız" dedi.

Bin 300 Suriyeli çocuğun karne aldığını belirten Dündar, "İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinde olmak üzere toplamda 2 tane okulumuz var. 30 öğretmenle bin 300 Suriyeli öğrenciye eğitim vermekteyiz. Müfredat tamamen Arapça. Suriye eğitim müfredatını uyguluyoruz. Yabancı dil olarak, Türkçe dersi veriyoruz. Yetişkinlere de, sosyal hayatta adaptasyonlarını sağlayabilmeleri ve bulundukları yerde hayatlarını devam ettirebilmeleri adına Türkçe dersi vermekteyiz. Bütün masrafları Büyükşehir Belediyesi karşılamaktadır. İçinde bulunulan durum, inşallah kısa bir sürede biter" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mülteci öğrenciler karnelerini aldı. Karnelerine kavuşan öğrenciler büyük bir sevinç yaşadı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.