Savaşa istemeyerek girdik

Savaşa istemeyerek girdik

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, "darbeci militanlara" karşı birlik çağrısı yaparak "Savaş ve yıkımı sevmiyoruz, savaşa istemeyerek girdik" dedi.

Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, Yemen'in 1967'de İngiliz sömürgesinden kurtuluşunun yıl dönümü münasebetiyle ulusa seslendi.

 Hadi, 8 aydır ülkede yaşanan yıkım ve halkın içinde bulunduğu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Savaş ve yıkımı sevmiyoruz, savaşa istemeyerek girdik" dedi.
 
"Savaşı kazanıncaya, Yemen halkını özgür kılıncaya, tüm ülkeyi geri alıncaya ve darbeciler ile İran'ın hedeflerini gerçekleştirmesine engel oluncaya kadar savaşa devam edecekleri" sözünü veren Hadi, Yemen hükümeti ve kurumlara, "Darbeci militanların" oluşturduğu tehlike ile mücadele ve birlik", Birleşmiş Milletlere de (BM), "Güvenlik Konseyinin (BMGK) aldığı 2216 sayılı kararı uygulayarak Yemen halkını koruma görevini yerine getirme" çağrısında bulundu.
 
BMGK'de nisan ayında kabul edilen 2216 sayılı karar, Husiler ile Salih yanlısı güçlerin, saldırı ve sivilleri öldürmeyi durdurup kentlerden çekilmesini, Husiler ile Salih yanlısı liderlerin gereken cezaları almasını öngörüyor.
 
Yemen geçen mart ayından bu yana, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçleri ile Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin mücadelesine tanık oluyor.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.