Savaş Suriyeli çocukların hayallerini aldı

Savaş Suriyeli çocukların hayallerini aldı

Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, hayallerinden uzaklaşmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Dera şehrinde duvara, "Halk rejimin yıkılmasını istiyor" yazılmasının ardından Esed'e karşı başlatılan mücadelenin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti. Yüz binlerce kişinin hayatını, evini ve işini kaybetmesine neden olan savaş, ağırlaşan yaşam koşulları altında tüm acımasızlığıyla sürüyor.
 
Rejimin saldırılarından korunmak için güvenli bölgelere kaçan Suriyeliler, bir yandan zorlu hayat koşulları diğer yandan da Esed'e bağlı askerlerle mücadele ediyor.
 
Aileleriyle Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli çocuk ise kendilerine sunulan imkanlara rağmen doğdukları topraklara dönecekleri günü özlemle bekliyor.
 
Savaşın küçük bedenlerinde travmalar oluşturduğu çocuklar, hayallerinden uzaklaşmanın üzüntüsünü yaşıyor.
 
Suriyeli Fatin Süleyman, yaptığı açıklamada, Haseke kentindeki evlerinin rejim güçlerinin bombardımanı sonucu yıkıldığını söyledi. Daha sonra ailesiyle Şanlıurfa'ya geldiğini anlatan Süleyman, eğitimini Türkiye'de tamamlayarak doktor olmak istediğini söyledi.
 
Savaşın binlerce Suriyeli çocuğun hayallerini aldığını Süleyman, "Sürekli ülkemde yaşadığımız sıkıntılar aklıma geliyor. Bombalar, yıkılan evler, ağlayan insanlar bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor" dedi.
 
"Türkiye'nin desteği acımızı hafifletiyor"
 
Musa Bedran ise varil bombalarının kentleri enkaza çevirdiğini dile getirdi.
 
Yakınlarını savaşta kaybettiğini ifade eden Bedran, "Son 3 yılda yaşadıklarımız kabus gibiydi. Esed'in bombaları hayallerimizi aldı" diye konuştu.
 
Hayallerini Suriye'de bırakarak Türkiye'ye geldiklerini vurgulayan Bedran, şöyle konuştu:
 
"İnanın hayattan bir beklentimiz kalmadı. Bir hayvanın ölümüne dahi tahammül edemezken birçok yakınımızın vefatına şahit olduk. Savaş, Suriyeli çocuklarda derin izler bıraktı. Kolay bir durum değil. Türkiye'nin desteği acımızı hafifletiyor, iyi ki dost ülkeye geldik."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.