Savaş Suriyeli çoçukları yetim bıraktı

Savaş Suriyeli çoçukları yetim bıraktı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Reyhanlı ilçesine sığınan çocuklar, hayatını kaybeden babalarının fotoğrafıyla teselli bulmaya çalışıyor.

İdlib kentinden kaçan 5 kardeş, Reyhanlı ilçesindeki akrabalarının yanına yerleşti. Babalarını savaşta kaybeden, annelerini Suriye'de bırakmak zorunda kalan kardeşler, tek odalı evde akrabalarıyla hayatlarını sürdürüyor.

Kardeşlerin ablası Sevvin Hanmat (13), savaşta kaybettikleri babalarının fotoğrafıyla özlemlerini gidermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Savaş, babamızı aldı. Kime, ne yaptık ki bu acıyı yaşıyoruz? Annem Suriye'den hala dönemedi, babam ise saldırılarda hayatını kaybetti. Beş kardeşime hem annelik hem babalık yapıyorum. Babamı çok özledim, kardeşlerim de özledi. Burada hayat şartları zor" dedi.

Meryem Hanmat (11) da Suriyeli yetimler için dua ettiğini belirterek, "Babamızı çok özlüyoruz. Onun için dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

Hama'dan 6 çocuğu ile Reyhanlı'ya gelen Radiye Zekeriya (34) ise eşinin, Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybettiğini anlatarak, "Çocuklarımın can güvenliği için buraya geldim. Geçim sıkıntısı, çocuklarımın baba özlemi belimizi büküyor" dedi.

Üç kardeşi ile ilçeye sığınan Aden Yıldev (9) de "Babamı kaybetmenin acısını yüreğimde yaşıyorum. Onun için her zaman dua edeceğim" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.