'Savaş suçu kanıtları Esed'in yargılanması için yeterli'

'Savaş suçu kanıtları Esed'in yargılanması için yeterli'

Guardian gazetesi, uzmanların sızdırdığı Suriye rejiminin savaş suçu işlediğine dair belgelerin Esed'in yargılanması için yeterli olduğunu yazdı.

Suriye'de araştırma yapan uluslararası bir grup uzmanın, bu ülkeden sızdırdıkları resmi belgelerin Esed'in savaş suçu işlediğine dair delil oluşturduğu ve bu belgelerin rejim hakkında uluslararası mahkemelerde dava açmaya yeterli olduğu bildirildi. 

İngiliz Guardian gazetesinin editörlerinden Julian Borger tarafından konuya ilişkin kaleme alınan haberde, "Suriye'de bulunan uluslararası araştırmacılar, sızdırdıkları belgelerin Esed aleyhinde dava açılması için yeterli olduğunu söylüyor" denildi. 

Haberde, Suriye'de savaş suçları işlendiğine dair delil toplamak için son 3 yıldır bölgede araştırma yapan Uluslararası Adalet ve Hesap Verilebilirlik Komisyonu (CIJA) uzmanlarının elde ettikleri belgelerin, Esed rejiminin işlediği savaş suçlarına dair kanıtlar taşıdığı ve Esed başta olmak üzere rejimin 24 üst düzey yetkilisi hakkında dava açmaya yeterli olduğu kaydedildi.

Borger haberinde, "Esed ve üst düzey yetkililer hakkında işledikleri olası savaş suçlarına ilişkin adli kovuşturma hazırlığı yapılıyor. Bir grup Suriye araştırmacısı, Esed ve rejimi tarafından savaş suçu işlendiğine dair delil oluşturan gizli hükümet evraklarını toplamak için hayatlarını riske attı. Uluslararası bir mahkeme bununla ilgilenecek mi?" ifadelerine yer verdi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.