Savaş mağduru çocuklar AFAD'ın korumasında

Savaş mağduru çocuklar AFAD'ın korumasında

Suriye'deki savaşta anne ve babasını yitiren veya ailesini kaybeden 47 çocuk, AFAD Adana Barınma Merkezi'nde koruma altına alındı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Suriye'deki savaşta anne ve babasını yitiren veya ailesini kaybeden 47 çocuk, AFAD Adana Barınma Merkezi'ndeki "Refakatsiz Çocukları Koruma Ünitesi"nde koruma altına alındı.

Çalışmalar sonucunda AFAD'ın ailelerine ulaştığı 33 çocuk, anne babasına kavuşturuldu. Bomba ve silahlar yüzünden öksüz ve yetim kalan 14 çocuğa ise psikososyal destek ve rehabilitasyon sağlanıyor.

25 barınma merkezinde çocuklara yönelik özel çalışmalar yürüten AFAD, "Engel Tanımıyoruz" projesi ile savaşta kol ve bacağını kaybeden 43 çocuğu da Malatya'da protez ve orteze kavuşturdu.

DAİŞ'ten işkence gören Halaf, merkeze sığındı

Suriye'deki kaosta ailesini kaybeden Ali Hacı Halaf (15), Türkiye'ye gelmek için tanımadığı insanlarla yola çıktı. Yolda DAİŞ terör örgütü tarafından yakalanan Halaf, bir süre işkence gördükten sonra serbest bırakıldı. Kendi başına yola devam ederek Türkiye'ye gelen Halaf, Gaziantep'te sokaklarda kalmaya başladı. AFAD ve koordinasyonundaki ekipler, onu günlerce aç kaldığı sokaklardan birinde bularak Adana Barınma Merkezi'ne yerleştirdi.

Suriyeli genç kız, ailesine kavuştu

Suriyeli genç kız Büdur Hasari, Suriye'deki kaosta ailesinden ayrıldı ve ailesini bulamadı. Nişanlısı ile önce Reyhanlı'nın karşısında, Suriye sınırı içerisinde bulunan kamplara geldi. Adana'daki AFAD Barınma Merkezi'ne yerleştirilen genç kız, savaştan kaçarak İstanbul'a gelen anne ve ablasına Adana'da kavuşturuldu.

AA
 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.