Savaş içinde bir kış daha

Savaş içinde bir kış daha

Suriye'nin zeytinlikleriyle meşhur İdlib kırsalında yaşayan ve yakacak bulamayan bölge sakinlerinin, kış hazırlıkları çerçevesinde odun için ürün veren ağaçları kesiyor.

İç savaşın sürdüğü Suriye'de, halk zor şartlarda kışa hazırlık yapıyor. 
 
Bölge sakinlerinden Ebu Garib, ürünlerini satamadığı ve mazotun pahalı olmasından dolayı zeytin ağaçlarını kesmek zorunda kaldığını ifade ederek, ''Ülke bu hale Esed rejimi tarafından getirildi'' dedi.
 
​Ebu Vecih adlı başka Suriyeli de muhalifleri ve kurdukları geçici Suriye Hükümeti'ni "ihmalkarlık"la suçlayarak, "Özgürleştirilmiş (muhaliflerin kontrolündeki) bölgelerde yaşanan acının sebebi olarak muhalifleri gördüğünü" dile getirdi.
 
Marangoz Ebu Muhammed Harzum da bölge halkının ağaçlarını kesmek için genelde kendisini çağırdığını ifade ederek, ''Halk, ısınmak için zeytin ağaçlarını kesmek zorunda kalıyor. Bu ağaçlar, hastalıklı değil ürün veren ağaçlar ancak maalesef kesiliyor. Katil Esed rejiminin bizi getirdiği duruma bakın'' diye konuştu.
 
Suriye'de halk genel olarak kış aylarında mazot sobaları kullanıyor. Terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin doğusundaki petrol rezevrelerini kontrolü altına almasının ardından ülkede yakıt krizi yaşanıyor. Ayrıca güvenlik problemleriyle üretim merkezlerinden tüketiciye petrol ürünleri ulaştırılamıyor. Fiyatlar ise savaş öncesine oranla bir hayli artmış durumda.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.