Savaş Halep'in nüfusunu eritti

Savaş Halep'in nüfusunu eritti

Suriye'nin en önemli ticaret merkezlerinden Halep'in, 4 milyon olan nüfusu iç savaştan sonra 350 bine kadar geriledi.

Suriye'de 4 yıldır devam eden savaş, milyonlarca insanı yurdundan etti. Saldırılarından kaçan Suriyeliler ise çareyi komşu ülkelere sığınmakta buldu. 
 
Rejime bağlı birliklerin saldırılarından en çok etkilenen kentlerin başında ise Halep geliyor. Esed güçlerinin hava bombardımanı ise Halep'i hayalet şehre büründürdü. Çok katlı binalar, tarihi yapılar ve camiler yerle bir olurken, bir zamanlar Suriye'nin en önemli ticaret merkezleri arasında gösterilen kentte yaşam adeta durma noktasına geldi.
 
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep ve çevresindeki çatışmaların devam ettiğini belirtti.
 
Halep'te hiçbir şeyin değişmediğin söyleyen Yemelek, ''Şehirdeki dramatik olayların sayısı daha da arttı. Rejim güçleri saldırılarını her geçen gün artırıyor. Bize gelen bilgilere göre Halep kentindeki insan sayısı giderek azalıyor'' dedi.
 
Yemelek, Halep'in, çatışmalardan önce nüfusunun 4 milyon olduğunu anımsattı. 
 
Nüfus sayımı
 
Bazı sivil toplum kuruluşlarının bir süre önce kentte nüfus sayımı yaptığını hatırlatan Yemelek, "Elde edilen verilere göre Halep'in nüfusu 350 bine kadar geriledi" diye konuştu. 
 
Halep'teki 12 hastaneden 4'ünün faaliyette olduğunu aktaran Yemelek, diğer sağlık kuruluşlarının ise kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi. 
 
Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin rejim güçlerinin hedefi haline geldiğini anlatan Yemelek, "Halep merkezde durumlar çok kötü. Rejim, kenti kuşatmaya çalışıyor. Esed'e bağlı birliklerin ilerleyişi devam ederse Halep'i çok zor günler bekliyor" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.