Savaş Gemileri Halkın Ziyaretine Açıldı

Savaş Gemileri Halkın Ziyaretine Açıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait iki savaş gemisi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla, Muğla'nın Datça İlçesi'nde halkın ziyaretine açıldı.

 

ABD yapımı olan ve 5 Nisan 1999 tarihinden itibaren Türk Deniz Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren TCG Gökçeada F 494 ile 1 Eylül 2000'den itibaren Türk Deniz Kuvvetlerine katılan TCG Gediz F 495 savaş gemileri gün boyu ziyaretçi akınına uğradı. Savaş gemilerini görmek isteyen Datçalılar, limanda uzun kuyruklar oluşturdu.

Datça açıklarına demirleyen iki firkateynine saat 10.00-17.00 saatleri arasında, Bora-S adlı gezi teknesi ile ziyaretçi taşındı. Ziyaretçiler, her ikisi de 138 metre uzunluğunda, 4 bin 200 ton ağırlığında ve saatte 54 kilometre hıza sahip olan dev savaş gemilerini fotoğraflarken, kimi ziyaretçiler özçekim yaptı. Gediz Savaş gemisinde satışa çıkarılan armalı şapka ve tişörtler özellikle çocuklar ve gençler arasında büyük ilgi gördü. Ziyaret sırasında, üç kişilik bir mürettebatın görev nedeniyle askeri gemiden ayrılırken, ip merdivenleri kullanarak denizde bulunan bir bota inişleri ilgiyle izlendi.

haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.