Satranç'ın kalbi Ordu'da atıyor

Satranç'ın kalbi Ordu'da atıyor

26 Nisan Pazar günü sona erecek olan turnuvaya 5 ülkeden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

İLK MAÇI BAŞKAN YILMAZ VE FEDERASYON BAŞKANI TULAY YAPTI

5 ülke ve 23 ilin katılımı ile dün başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Ödüllü Satranç Turnuvası’nın açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar da katıldı. Turnuvadaki ilk maçı Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay yaptı.

TURNUVA İNTERNET ÜZERİNDEN CANLI YAYINLANIYOR

Turnuva, Türkiye Satranç Federasyonu’nun kurduğu 20 adet canlı yayın masasıyla internet üzerinden yayınlanıyor. Kocaeli 'den sonra Ordu'da uygulanacak olan proje için tüm katılanlara başarılar dileyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, turnuvanın devamını diledi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise açılışın 23 Nisan'da olmasının bir başka manalı olduğunu dile getirerek; ''Satranç önemli bir faaliyettir. Katılanlara başarılar diliyorum. Satranca önem veren bir il olmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

5 ÜLKEDEN 494 SPORCU KATILDI

Turnuvaya ülke dışından Ukrayna, İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Nahçıvan'dan satranç sporcuları da katıldı. Türkiye'den ise Ordu'nun yanı sıra Giresun, Samsun, Trabzon, Artvin, Çorum, Denizli, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Bilecik, Sivas, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Konya, Eskişehir, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Adana, Siirt, Adıyaman ve Tokat olmak üzere toplam 23 ilden katılım oldu.  

4 KATEGORİDE YARIŞILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ödüllü Satranç Turnuvası, 4 kategoride gerçekleştiriliyor. Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Genel Açık kategorilerinde mücadeleler yapılıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası, 26 Nisan Pazar günü saat 19:00'da yapılacak olan ödül töreni ile son bulacak.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.