Satıcıya kızdı 3 bin TL'ye araba yaptı

Satıcıya kızdı 3 bin TL'ye araba yaptı

Denizli'nin Çivril ilçesinde spor otomobil almak için gittiği bayide gördüğü davranışa kızan bir esnaf, 2 ayda oğluyla araba tasarladı.

Kıralan Mahallesi'nde yaşayan esnaf Ramazan Kaplan (45), gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 ay önce spor Otomobil almak için gittiği bir satış bayisinde 145 bin liraya satın almak için anlaştığı araç için 30 bin lira kapora bıraktığını anlattı.

 Satış sorumlusunun, aracın 2-3 ay sonra teslim edilebileceğini, teslim sırasında zam gelmesi halinde bu bedeli alıcıdan tahsil edeceklerini söylemesine kızdığını ifade eden Kaplan, "Bu benim çok ağırıma gitti. Sanki bu marka aracı almak zorunluluğumuz varmış gibi tavırlar sergilediler. O gün aracı almaktan vazgeçtim" dedi.
3 bin liraya yaptı

 İki aylık çalışma sonrasında oğluyla tasarladığı otomobili üretim aşamasına getirdiklerini ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:

 "İsim olarak 'Anadolu Kaplanı' ya da 'Kaplan' ismini düşündük. Her şeyini kendim yaptım. Koltukları, elektrik aksamı, boyası, her şey elimden geçti. İki ay sonunda aracım çalışır halde hazır duruma geldi. Bir iki estetik rötuş yapılacak yeri var. Onun dışında şu an kullanıma hazır halde. Otomobilin dış görüntüsü için 10 tabaka yerli sac kullandık. Otomobili hazır hale getirmek için 3 bin lira harcadık. Aracın motor aksamı kendi üretimimiz olsa bu maliyet biraz daha düşer. Otomobilimizin deneme sürüşü ve kontrollerini yaptık. Güvenliği ve yol tutuşu, piyasadaki birçok araçtan daha iyi durumda. Yakıt olarak da hem benzin hem LPG dönüşümü var. 100 kilometrede yaklaşık 10 liralık yakıt tüketiyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığına müracaatta bulunacağım ve aracımın patentini alarak, değişik modellerde üretimine devam edeceğim."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.