Şartlı eğitim yardımı okula devamı arttırdı

Şartlı eğitim yardımı okula devamı arttırdı

Devletin yoksul ailelere verdiği eğitim desteği okula devamlılığı arttırdı.

Ayfer mallı'nın haberi:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) programıyla yoksul ailelerin, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamalarına katkısını sürdürüyor. Yoksulluk riski altındaki ailelerin eğitim çağındaki çocuklarını düzenli okula göndermelerini ve temel sağlık hizmetlerinden düzenli olarak faydalanmalarını hedefleyen program kapsamında, 2013 yılında 861 bin 389 haneden 994 bin 97 ilkokul, 1 milyon 23 bin 75 ortaokul, 383 bin 31 lise öğrencisine eğitim yardımı yapıldı.

2 MİLYON ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Sağlık yardımları kapsamında ise 507 bin 625 erkek, 485 bin 548 de kız çocuğu olmak üzere yaklaşık 2 milyon çocuğa sağlık yardımı ulaştırıldı. Şartlı eğitim yardımları kapsamında: ilköğretim erkek öğrenci için aylık 35 TL, kız öğrenci için aylık 40 TL, ortaöğretim erkek öğrenci için aylık 50 TL, kız öğrenci için aylık 60 TL. Şartlı sağlık yardımları kapsamında: aylık 35 TL.

Devamsızlık yapana para yok

Eğitim için verilen yardımlarda öğrencilerin devamsızlıkları okul tarafından her ay ailenin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bildiriliyor. Eğer öğrenci 2 ay arka arkaya 4 gün ve üzeri (okulun açık olduğu gün sayısı üzerinden yüzde 20 ve fazlası gün) devamsızlık yaparsa yapılan yardım kesiliyor. Bu şartla birlikte öğrencilerin okuldaki devamlılık oranında da artış görüldü.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.