Sarkıtları eriten proje Tunceli'ye birincilik getirdi

Sarkıtları eriten proje Tunceli'ye birincilik getirdi

MEB ve TÜBİTAK işbirliğiyle yapılan 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında Tunceli Özel Munzur Koleji öğrencisi Ayça Küçük Türkiye birincisi oldu.

Ali Haydar Gözlü'nün haberi:

Ödülünü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan alan Ayça Küçük, 'Tehlikeye Son' isimli proje ile Fizik alanında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Tunceli Özel Munzur Koleji öğrencisi Ayça Küçük, hazırladığı projede, çatılarda biriken buz sarkıtlarını güneş enerjisi yardımıyla eriterek insanlar için tehlikeyi ortadan kaldıran bir yöntem geliştirdi.

42 BİN 494 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ

Türkiye genelinde yarışmaya katılan 42 bin 494 projeyi geride bırakarak, önce Malatya bölge etabında derece alan Özel Munzur Koleji öğrencisi Ayça Küçük, Ankara’da Türkiye birincisi oldu.

Küçük'ün; 'Tehlikeye Son' Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile öğrencilerin, toplumun yaşam kalitesini artırmak, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda elde edilen başarı Tunceli adına büyük bir başarı olarak yerini aldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.