Şarj ömrünü uzatacak esnek piller geliyor

Şarj ömrünü uzatacak esnek piller geliyor

Günümüz mobil cihazların en büyük sorunu halen gelen şarj sürelerine esnek lityum seramik bataryalar çare olabilir.

Akıllı saatlerin ve telefonların en büyük sorunlarından biri, kuşkusuz kısa pil ömürleri. Ancak ilk kez Computex 2014'te gördüğümüz ve şimdi seri üretimine başlandığı duyurulan "esnek lityum seramik batarya" bu sorunu çözmek için büyük bir adım olarak nitelendirilebilir.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

ProLogium isimli bir şirket tarafından üretilen piller daha çok son yılın trendi haline gelen akıllı saatleri ilgilendiriyor. Esnek bir yapıya sahip olan piller bu sayede, saatin kayışının içerisine rahatlıkla yerleştirilebiliyor ve cihazlara ekstra 500 mAH pil gücü sağlıyorlar.
ProLogium'un esnek pilleri öncelikli olarak akıllı saatleri hedef alsa da, Google Glass gibi giyilebilir teknoloji ürünlerine de ekstra güç sağlayabilir.

TELEFON SEKTÖRÜ DE FAYDALANABİLİR

Akıllı telefonların en büyük sorunu halen batarya sürelerine karşı firmalar sürekli bir çalışma içerisinde. Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un yeni dönemde 2 bataryalı bir cep telefonu çıkartabileceği söylenmişti. Yeni trend haline gelen esnek ekranlarla beraber tasarım noktasında değişikliğe uğrayan telefonlar için esnek batarya farklı bir çözüm olabilir.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.