Sarıkayalılardan Suriyeli sığınmacılara bir TIR dolusu yardım

Sarıkayalılardan Suriyeli sığınmacılara bir TIR dolusu yardım

Yozgatın Sarıkaya ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen yardım kampanyasında, Suriyeli sığınmacılara içerisinde halı, kilim, battaniye, giyim malzemesi ve gıda olan bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi.

Vatandaşlar, amaçlarının, Suriyeli sığınmacıların sıkıntılarının giderilmesine bir nebze olsun katkıda bulunmak olduğunu belirterek, televizyonlarda gördükleri manzara karşısında çok etkilendiklerini ve bu kargaşanın biran önce bitmesi ve bu insanların mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Türk toplumunun her zaman mazlumun, garibin yanında yer aldığını söyledi. Dönmez, "İlçemizde insanlarımızın bu faaliyetleriyle gurur duyabiliriz. Suriye’de yaşanmakta olan sorunlar, sıkıntılar nedeniyle ülkemize gelen insanların, sığınmacıların bazı sorunları var. Bu sorunlar, devlet imkanlarıyla çözülüyor, fakat ülkemizde yaşayan yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yardımlarıyla da pek çok sıkıntılar giderilmektedir. Diğer ülkelere nazaran ülkemizdeki sığınmacılar daha fazla yardım görüyor, daha fazla ilgi görüyor. Olması gereken, insanlığın gereği, inancımızın gereği de budur. Bu vesile ile şimdiye kadarki faaliyetlerde yardımcı olan, katkısı olan vatandaşlarımıza Allah hayırlarını kabul etsin diyorum, sivil toplum kuruluşları önderliğinde güzel bir yardım faaliyeti yapıldı, vatandaşlarımızın da büyük katkısı oldu." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.