Sarıkayalı Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Sarıkayalı Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde çiftçiler, mevsimin kurak geçmesi sebebiyle yağmur duasına çıktı.

Sarıkaya ilçesine bağlı Karabacak köyü sakinleri köy harmanında toplanarak yağmur yağmur yağması için dua etti. Yağmur duasına İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Karabacak ve çevre köy sakinleri katıldı.

İlçe Müftüsü Necmettin Kayar tarafından köy harmanında kıldırılan öğle namazı sonrası yapılan yağmur duasına vatandaşlar da amin diyerek eşlik etti. Köy sakinleri ilçede son yılların en kurak mevsiminin yaşandığını yağışların olmaması halinde ekili tarım alanlarının büyük ölçüde zarar göreceğini söyledi.

Karabacak köyü muhtarı İsmail Taşdelen, yağmur yağmaması sebebiyle hububat ürünlerinin istenilen seviyede olmadığını belirterek "Köyümüz ve çevre köylerde ekili tarım alanları yağmur yağmaması yüzünden yanma tehlikesi yaşıyor. Bizde yağmur yağması için buraya toplanarak dua ediyoruz. İnşallah Rabbimiz dualarımızı kabul eder ürünlerimiz yanmaktan kurtulur." dileklerinde bulundu.

Sarıkaya Müftüsü Necmettin Kayar da yağmur duası geleneğinin Peygamber Efendimiz döneminden günümüze kadar geldiğini ifade etti.

Yapılan duaların ardından yağmur yağması için kesilen kurban etinden yapılan etli pilav, ayran ve tatlı vatandaşlara ikram edildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.