Sarıgöl ovası beyaza büründü

Sarıgöl ovası beyaza büründü

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm bağları doğa olaylarına karşı beyaz kanaviçe naylonla koruma altına alındı.

15 kişi tarafından 60 bin dekarlık alan 10 gün gibi kısa bir sürede örtü altına alınırken, Sarıgöl'ün dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümleri aşırı sıcaklardan, tozdan, doludan, çiğden, iri taneli yağmurlardan korunmuş olacak.

Sarıgöl Ovasında üzüm bağlarının üzerine koruma amaçlı örtme çalışmaları içinde, 15 kişilik ekipler oluşturarak 10 gün gibi kısa bir sürede 60 bin dekarlık alanı örtü altına aldı. Çalışmalara sabah erken saatlerde başladıklarını ifade eden Tarım İşçisi Yusuf Hasırcı, "Her mahallede çok sayıda örtü timleri kuruldu. Her yıl bu işi yapmaktayız. 15 arkadaş bir araya geliyoruz. Sabah erken örtü çalışmalarına başlarız. Öğleye kadar 40-50 dekarlık alanı örtü altına almaktayız. İşler sıklaştığında da öğleden sonra aynı ekibimiz, yine çalışmaya başlar ve iki yevmiye alırız. Böyle olunca günde 80-100 dekarlık üzüm bağı üzerini örtme yapmaktayız. Örtü timlerinin sayısı belli değil. Çift yevmiye olunca gündeliğimiz 140 TL’ye gelmekte." dedi.

ÖRTÜLER KORUMA AMAÇLIDIR

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm bağlarının her yıl beyaz kanaviçe naylon ile koruma amaçlı örtülerek önlem alındığını belirterek, "Sarıgöl Ovamızda 90 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirilmektedir. Bu yıl üzüm bağlarımızda yine koruma amaçlı örtme çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl bağlarımızın yüzde 80’inin örtülmesi beklemekteyiz. Koruma amaçlı örtüler iki veya üç yıl dayanıklıdır. Üzüm üreticilerimiz örtülerini Tarım Kredi Kooperatiflerinden, TARİŞ’ten, tüccarlardan temin etmekteler. Örtüler üzüm bağlarımızı dolu, yağmur, sıcak, çiğ, kırağı ve tozdan korumaktadır. Örtüler üzüm hasadı tamamlanana kadar bağlarımızın üzerinde kalır." diye konuştu. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.