Sarığın temsil ettiği değerlere savaş açmışlardı

Sarığın temsil ettiği değerlere savaş açmışlardı

İstiklal Mahkemesi’nin katlettiği tüm insanların haklarının teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum

Önceki gün Meclis'te İskilipli Atıf Efendi'ye iadei itibar istediği için CHP'lilerin eleştirdiği AK Parti Çorum Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Salim Uslu, "Sadece o sarığın temsil ettiği değerlere savaş açmışlardı" dedi. 

“Ben İskilipli Atıf Hoca’nın varisi sayılırım” diyen Uslu'nun Yeni Akit'te yer alan sözleri şöyle:

“Çünkü o da Çorum mebus adayıydı. Çorum’u temsilsiz bırakmak adına düzmece bir iddiada bulundular. Sonra da özür dileyip İstanbul’a dönmesine izin verdiler. Bir siyasetçi olarak hukukun üstünlüğüne, insan haklarına yemin etmiş birisiyim. Sivil toplum olarak haksızlıklara karşı çıkmak, kamu vicdanını temsil etmek görevim. Bir milletvekili olarak, TBMM üyelerinden tayinle gelmiş, hukukçu olmayan mahkeme kararının önyargılarla karar verdiklerini bildiğim için, mahkemelerde ‘sizi buraya gönderenler böyle istiyor!’ denilmesine karşı olduğum için, İstiklal Mahkemesi’nin katlettiği tüm insanların haklarının teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda yaptığım açıklamalara da tüm Türkiye’den olumlu tepkiler alıyorum. İstiklal Mahkemelerinde yargılanarak idam edilenlerin mezarları bile belli değil. Böyle bir ülkenin, hukuk devleti, demokrasi devleti olduğunu söylemek mümkün değil. Siz kılığını kıyafetini beğenmediğiniz insanları idam sehpasına yolluyorsanız, hukuk devleti iddiasını taşıyamazsınız diye düşünüyorum.”

Salim Uslu sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’nin bildik tavrı ortaya çıktı. Yine dinlemek anlamak değil,koro halinde susturmak için bir saldırı geliştirmeyi seçtiler. İnsanların aklıyla kendi arasında bir mesafe olması lazım. Yalçın Küçük’ün amcası Necip Ali, “Af söz konusu olsa da, mahkeme heyetine bırakıyorum kılığını kıyafetini!” demiştir. Sadece o sarığın temsil ettiği değerlere savaş açmışlardı. Tek örnek İskilipli Atıf Hoca değil. Kimine Kürtsün, kimisine Müslümansın diye idam kararları verdiler. Yunan işgaline karşı ilk açıklamayı yapan İskilipli Atıf Hoca’dır. Kuvayı Milliye’ye karşı bildiriyi reddeden de bizzat İskilipli Atıf Hoca’dır. Savunmaya ihtiyaç duymayan mahkemeye ne demek lazım? Neresinden bakarsanız bakın bir hukuk cinayeti işlenmiştir. İnsan olarak bu ülkede kim mağdur olmuşsa, hepsinin hakkını hukukunu savunmak hepimizin görevidir. Buna Seyit Rıza, Şeyh Said de dahildir. Bir insan olarak hepsine sahip çıkmak bir milletvekili, bir insan olarak hepimizin görevidir.  İstiklal Mahkemeleri’nin verdiği kararlarla ilgili vicdanı rahat olmayanların, Atatürk zırhının arkasına saklanarak yaptıkları bir provokasyon hamlesi diye düşünüyorum CHP grubunun aşırı tepkisini. Buna alışmışlar, ona devam etmek istiyorlar. Atatürk’ün, kutsalların, dokunulmazların arkasına sığınarak politika yapma dönemi bitmiştir.”

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.