Saraybosna'da 528 idam kararına protesto

Saraybosna'da 528 idam kararına protesto

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşların ortak organizasyonuyla başkent Saraybosna'nın tarihi Başçarşısı'nda toplanan, aralarında Bosnalı, Mısırlı ve Türk yaklaşık 200 kişilik bir grup, ellerinde Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Rabia işaretli pankartları taşıdı. Eyleme sembolik olarak kefen giyerek katılanlar ayrıca, "Mısır'daki kardeşlerin için susma", "Mısır'a özgürlük" pankartları açarak, Mursi'yi destekleyen sloganlar attı, Boşnakça, Türkçe ve İngilizce dövizler taşıdı.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) öğrencisi Betül Saraç, bugünkü protestoya Bosna Hersekli, Mısırlı ve Türkiyeli öğrenciler olarak katıldıklarını belirterek, protestoyla Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesine tepki göstermek istediklerini söyledi.
Saraç, "Burada bu karara karşı olduğumuzu göstermek için toplandık. Bu sadece Müslüman dünyanın değil, tüm dünyanın sorunudur. Dolayısıyla herkesi Mısır halkıyla dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz'' dedi.

Bosna Hersek'te yaşayan Mısırlılardan Muhammed Mahmoud ise bugün hiçbir temele dayanmadan idama mahkum edilen 529 kişiye ve Mısır'daki hapishanelerden tutulan binlerce Mısırl'ıya dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Mahmoud, "Mısır halkına destek vermek ve Mısır diyasporasının meşruiyetini ve demokratik bir şekilde yapılan seçimlere destek verdiği mesajını tüm dünyaya vermek istedik" dedi
Eyleme katılanlar daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.