Şarap yazısında Said Nursi'yi Bozcaada'ya sürgün etti

Şarap yazısında Said Nursi'yi Bozcaada'ya sürgün etti

Necmettin Şahiner ve Ömer Özcan, Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu'nun iddiasını nasıl cevapladı?

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Gazeteci Güneri Civaoğlu, Bediüzzaman Said Nursi hakkında şimdiye kadar duyulmamış bir iddia ortaya attı. Civaoğlu, Said Nursi'nin tek parti döneminde, Bozcaada’da zorunlu ikamete mahkum edildiğini ileri sürdü.

Said Nursi'nin hayatıyla ilgili çalışmaları olan Necmettin Şahiner ve Ömer Özcan, Risale Haber'e yaptıkları açıklamada Civaoğlu'nun iddiasının doğru olmadığını söylediler.

"ŞARAPLIK ÜZÜM BAĞLARI"NIN KESİLMESİNİ DE SAİD NURSİ'YE BAĞLADI

Güneri Civaoğlu, Milliyet gazetesinde "Bozcaada şaraplarına" dair yazısında sözü Said Nursi'ye getirdi. Bozcaada'daki "şaraplık üzüm bağları"nın Said Nursi yüzünden kesildiği imasında bulundu. Civaoğlu, "Tarihten bir 'zorunlu ikamet' yaprağı daha... Said-i Nursi tek parti döneminde, Bozcaada’da zorunlu ikamete mahkum edilir. Dinlediğime göre, o süreçte Bozcaada’daki şaraplık bütün üzüm bağları yok edilir.
Şimdiki bağlar Said-i Nursi’den sonraki yılların asmalarından oluşuyor"
dedi.

ŞAHİNER VE ÖZCAN: BÖYLE BİR ŞEY YOK!

Civaoğlu'nun iddiasını Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hayatı konusunda uzman olan iki kişiye sorduk. Necmettin Şahiner, "Böyle bir şey yok. Uydurma. Said Nursi, Barla, Emirdağ, Kastamonu'ya sürgün gönderiliyor. Van'dan alıp Burdur'a getiriyorlar. Burdur'da 8 aylık bir hayatı var. Burdur'dan sonra 20 gün Isparta'da kalıyor. 1 Mart 1927'den 24 Temmuz 1934'e kadar Barla'da kalıyor. Sonra Isparta'ya getiriyorlar. 8 ay kalıyor Isparta'da. Sonra Eskişehir hapsi. Ardından Kastamonu. Sonra Denizli hapsi. Denizli'den sonra da Emirdağ'a sürgün ediliyor. Bozcaada'da zorunlu ikamet gibi bir durum yok" dedi.

"Ağabeyler Anlatıyor" kitaplarının yazarı Ömer Özcan da bugüne kadar böyle bir iddiayı duymadığını, Civaoğlu'nun hangi belgeye dayanarak bunu ileri sürdüğünü ortaya çıkarması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum