Sapanca'dan su çekmeseydik Kocaeli'nin suyu bitmişti

Sapanca'dan su çekmeseydik Kocaeli'nin suyu bitmişti

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, Kocaeli’nin içme suyunu sağlayan ancak yeterli yağış olmaması sebebiyle Sapanca Gölü’nden takviye yapılan Yuvacık Barajı'nda yaklaşık 6 milyon metreküp su kaldığını söyledi.

Bayram, "1 Temmuz 2013’ten bugüne kadar, Sapanca’dan Yuvacık Barajı'nda yaklaşık 20 milyon metreküp su takviyesi yaptık. Sapanca’dan bu suyu çekmeseydik, 1 Ekim 2013 tarihi itibarıyla barajda hiç su kalmazdı." dedi.

İSU Genel Müdür İlhan Bayram, genel müdür yardımcıları Aziz Temiz, Fatih Yürük, Alaaddin Alkaç'ın da katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Bayram, yeterli yağışın olmaması nedeniyle Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin iyice düştüğünü söyledi. Bayram, şunları kaydetti: "Yuvacık Barajı'nda şu an itibariyle 5 milyon 950 bin metreküp su bulunuyor. Baraja 223 bin metreküp su girişi olurken, 341 bin metreküp çıkış oluyor. Aradaki 122 bin 300 metreküp su da Sapanca Gölü'nden takviye ediliyor. Barajda ne kadar suyumuz var? Yaklaşık 6 milyon metreküp suyumuz var. Yaklaşık 3 aydır bu suyu biz yedekte tutuyoruz. Yani Allah korusun her hangi bir olumsuz duruma karşı yedekte tutuyor bu suyu harcamıyoruz."

Sapanca Gölü’ndeki su seviyesine de değinen Bayram, şunları aktardı: "Şuanda bir kuraklık dönemi var. Dolaysıyla Sapanca’dan da su çekilmesi gayet normal. Bu çekilme, her zamankinden daha fazla bir su çekildiğinden dolayı değil. Kuraklık nedeniyle gölde geriye çekilme olacak ve Sapanca Gölü de etkilenecek. Fakat yağış olduğunda göldeki gerileme duracak. Ama şu an itibariyle de gölden su alınabilecek durumda. Bundan sonrada yine sıkıntı olmayacak diye düşünüyoruz."

Bayram, ayrıca, kentin su sıkıntısı çekmemesi için yapılan çalışmalardan da bahsetti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.