Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi yükseldi

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi yükseldi

SASKİ Genel Müdürü Keleş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, son yağışlarla Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin yükseliş trendini yakaladığını söyledi.

Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir genelinde etkili olan kar yağışının Sapanca Gölü'nün geleceği adına sevindirici olduğunu vurguladı.

Havzadaki su seviyesinin yağmur ve kar yağışlarıyla yükseldiğini ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz mevsimde göl seviyesinde ciddi düşüşler yaşanmıştı. Hamdolsun mevsim yağmur ve kar yağışlarıyla başladı. Göl havzasına düşen yağışlarla Sapanca Gölümüzün seviyesi yükseliş trendi yakaladı. Göl seviyesi 30,57'lerde. Meteorolojiden alınan bilgiler, kar yağışının devam edeceği yönünde. İnşallah bu yağışlarla birlikte göl seviyesindeki yükseliş artarak devam edecek."

Keleş, yağmur ve kar yağışlarının Sapanca Gölü'nün su kalitesini de artırdığını vurgulayarak, "Yağışlar, yüzeysel ve yeraltı sularının beslenmesi açısından da büyük bir önem arz ediyor. Yağmur ve kar yağışlarıyla yenilenen su kaynağımızın kalitesi de yükseliyor. Ayrıca kar suları yüksek kesimlerde uzun süre erimeden durabiliyor. Doğal yollarla depolanan kar suları, yüzeysel ve yer altı sularının beslenmesini sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.