Sapanca Gölü'ndeki Su Seviyesi

Sapanca Gölü'ndeki Su Seviyesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Gölü'ndeki su seviyesine ilişkin, "Yağışlar eğer böyle devam ederse bir daha sıkıntı yaşamayacağız" dedi.

Toçoğlu, Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Türkiye'de birkaç yıldır yaşanan kuraklıktan dolayı Sapanca Gölü'nün kıymetini anladıklarını söyledi. 

Sapanca Gölü'nün sadece içme suyu kaynağı değil, doğal güzellik olarak şehrin değeri olduğunu vurgulayan Toçoğlu, "Ancak geçen yılki kuraklıktan dolayı hem Kocaeli hem de ilimizin su kullanması, Sapanca Gölü'nde bazı riskleri gündeme getirmişti. Şu andaki yağışlar eğer böyle devam ederse bir daha sıkıntı yaşamayacağız" ifadesini kullandı. 

"Bu, bu sıkıntıları bir daha yaşamayacağımız anlamına gelmez" diyen Toçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Onun için tedbirimizi almak durumundayız. Dolayısıyla bir yandan Akçay Barajı'nı ihale ettik, bir yandan da altyapı çalışmaları tamamlanan 3 içme suyu barajı yapmak istiyoruz. Bunların en önemlisi Kocaali'deki Çamdağ Barajı olacak. Fizibilite çalışmaları devam ediyor. 25 milyon metreküp su toplayacak şekilde oraya güzel baraj inşa etmek istiyoruz. Hem Maden Deresi'nde doğal bir göl oluşturacağız hem de Karasu-Kocaali ve civardaki köylerin uzun yıllar susuzluk çekmemesini sağlamış olacağız."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.